I Mariagerfjord Kommune har hver femte borger et BMI på over 30

MARIAGERFJORD: Mariagerfjord Kommune er på vej med et nyt tilbud til borgere, som døjer med svær overvægt.

Og det er ikke så få. 6.700 borgere over 16 år, svarende til knap hver femte borger i Mariagerfjord Kommune, har et BMI på over 30.

Det nye tilbud udspringer af sundhedsprofilen for Mariagerfjord Kommune, som blev lavet i 2017.

Ni ud af ti borgere med svær overvægt svarede dengang, at de ønsker at tabe sig.

Det handler om at give dem nye, sunde vaner. Hjælpen fra kommunen vil være i form af dels et obligatorisk forløb, dels en valgfri del.

Borgerne binder sig til at få vejledning om sund kost og deltage i fælles motionshold.

Den valgfri del er en prøveperiode med motionstilbud i foreningslivet.

Jan Andersen (DF), formand for sundheds- og omsorgsudvalget, siger at kommunen samarbejder med foreningslivet om initiativet.

Tidligere på året holdt man et møde, som 110 fra foreningerne deltog i, og hvor overskriften var, at sundhed er noget, vi giver hinanden.

- Vi entrerer med de lokale foreninger rundt omkring i kommunen. Det kan være roklubben eller bokseklubben, som vil lave et træningsprogram for overvægtige.

- For udvalget er det vigtigt at sige, at den kostfaglige del kan foregå lokalt. Hvis der for eksempel oprettes et motionshold for overvægtige i Hobro Idrætscenter, så skal det kostfaglige oplæg holdes dér, siger Jan Andersen.

Tilbuddet kræver ikke lægehenvisning. Det står alle borgere frit for at henvende sig til sundhedscentrene i Hobro og Hadsund. Hvis de vel og mærke har et BMI på 30 eller derover. Det er gratis for borgerne at være med.

Kommunen forventer, at der vil være en årlig udgift på 400.000 kroner til et åbent motionstilbud i hallerne.

Der vil også være udgifter til løn - cirka 750.000 kroner - til to nye kostfaglige medarbejdere med en ugentlig arbejdstid på i alt 60 timer.

Sidste år modtog 52 borgere diætvejledning i regi af Mariagerfjord Kommune. Det nye behandlingstilbud i kommunen forventes at nå mindst 300 borgere årligt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...