Er man til ræs, aktion og fart så er Nysum Banen stedet i weekenden

NYSUM: I den kommende weekend 11. og 12. august bliver der for alvor kørt ræs på Nysum Banen, når Motorsport Nordjylland inviterer til RallyX Nordic.

- Reelt spænder vi også arrangør-buen ekstra i år. Som ekstra appetitvækker til de spektakulære SuperCars, SuperCar Lites og SuperTouring bliver der om lørdagen afviklet 2WD-mesterskaber for tre klasser i Northern European Zone (NEZ). Sideløbende med dette kører RallyX Nordic-teamene fuldfarts-ræning i løbspauserne, siger banekoordinator Kaj Storgaard i en pressemeddelelse.

Løbsleder Carsten Storgaard vurderer, at de forskellige MNJ-teams med kørerne Maibritt Linnemann, Magnus Dall og Allan Jørgensen har fornuftige chancer for at scores NEZ-medaljer i deres klasser.

- Blandt de heftige RC-teams i NEZ OPEN skal publikum nok holde godt øje med Kenneth Konge i BMW E36. Han giver fuld gas, og det samme gælder for klubkammeraten Erling V. Krog i Opel Manta B Evo, supplerer Kaj Storgaard.

Om søndagen bliver der skruet ekstra op for infighten, når SuperCar’erne - med og uden turbo - skal kæmpe om de samme stykker asfalt.

I SuperCar har Solberg junior (Oliver) bevist, at han har arvet nogle konkurrence-ambitioner fra far Petter (tre gange verdensmester). Den regerende mester fra 2017: Thomas Bryntesson har dog svoret revanche på Oliver Solbergs nuværende 2018-føring.

Efter flere års tilløb er EM-chaufføren Ulrik Linnemann skiftet fra SUPER 1600 til SuperCar:

- Jeg glæder mig til at fremvise den potente turbo-4WD’er og køre foran mine mange trofaste danske motorsports-fans. Sædvanen tro har vi oplevet både opture og nederlag i EM-serien, men til RallyX Nordic-eventet på hjemmebane er pejlemærket en slutplacering blandt TOP SEKS med vores VW Polo 6R RX SuperCar, siger Ulrik Linnemann.

En spændende premiere ved RallyX Nordic på Nysum Banen bliver SuperCar Lites, som er 4WD (uden turbo), men med en potent 2,4 liters motor under fronthjelmen.

- SuperCar Lites oplever international interesse. På Nysum Banen vil der komme kørere fra Norge og Sverige, og de får konkurrence fra Rusland, Australien og Belgien, oplyser vice-løbsleder Helle Nielsen.

Over 90 kørere med store og nogle mindre værksteds-trucks har meldt deres ankomst til motorløbet, så der bliver at kigge på i pitområdet.

- SuperTouring bliver først en fast del af RallyX Nordic i 2019, men RX-klassen har vist stor interesse for at køre på Nordeuropas eneste ottetals-bane. Derfor kommer mange af kørerne fra Europamesterskabet på besøg til RallyX Nordic i Nysum. Herudover er vi stolte af at kunne præsentere MNJ’s EM-deltager Tobias Daarbak på hjemmebane til arrangementet, siger Kaj Storgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...