Hele den kæmpestore konstruktion har været taget ned for, at håndværkere har kunnet udskifte den rådne del af trækonstruktionen

Den gamle retsbygning i Adelgade i Hobro, der i dag fungerer som ramme for en afdeling af kriminalforsorgen, fik mandag det markante tårn genplaceret på toppen af taget.

Tårnet blev for et stykke tid siden afmonteret og hejst ned på jorden med en kæmpe kran, så håndværkere kunne udskifte en større del af trækonstruktionen, der var ramt af råd.

- I den forbindelse har vi haft lejet et lokale her i Hobro, hvor der var så højt til loftet, at tårnet kunne være der under renoveringsarbejdet, forklarer Thomas Poulsen.

Sammen med Martin Klein ejer han firmaet Fjordens Tømrer & Snedker ApS på Hostrupvej i Hobro, der står for den igangværende omfattende renovering af den historiske bygning.

Han vurderer, at tårnet vejer mellem syv og otte tons.

- Undervejs i renoveringsarbejdet har der været en diskussion om nødvendigheden af at hejse tårnet ned på jorden. Men det har være nødvendigt, for omkring 40 procent af tårnets træværk inklusiv dele af de bærende dele er nu blevet udskiftet. Pudsigt nok har en af vores tømrersvende involveret i arbejdet fortalt os, at hans egen farfar under 2. verdenskrig som modstandsmand holdt udkig i tårnet, fordi retsbygningen dengang var den højeste bygning i Hobro, bemærket Thomas Poulsen.

Efter at tårnet nu er blevet genplaceret på retsbygningen med nye sorte glaserede tagsten, mangler de lodrette sider at blive beklædt med kobberplader.

Denne specialopgave er dog ikke noget Fjordens Tømrer & Snedker ApS kan klare. I stedet er opgaven ifølge Thomas Poulsen overladt til et specialfirma i Aarhus.

Renoveringen af den tidligere retsbygning blev indledt efter sommerferien og forventes afsluttet midt i februar.

Ifølge Thomas Poulsen omfatter arbejdet blandt andet reparation og udskiftning af lofter og gulve i flere lokaler i bygningen, der er blevet skadet af indtrængende vand gennem tagkonstruktionen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...