Indehaver af MinTandtekniker i Hobro, René la Cour, fejrer jubilæet på fredag i Aarhus

HOBRO: Klinisk Tandtekniker René la Cour, der sammen med den daglige leder, Klinisk Tandtekniker Pia Naimi, er indehaver af MinTandtekniker Hobro ApS., har gennem tiden oparbejdet et indgående kendskab til danskernes ønsker og vaner, når de skal vælge tandproteser.

Og i år kan René la Cour fejre 25-års jubilæum med egen virksomhed. En virksomhed som har sit udgangspunkt i Aarhus, og som i dag også omfatter otte andre klinikker i Jylland.

Væksten i antallet af klinikker kan blandt andet tilskrives René og hans kone, Lotte Precht, indehaver af Precht Dentals, arbejde for at udbrede en særlig teknik udviklet af den engelske tandlæge og professor John Besford.

Kvaliteten af tandproteser har udviklet sig enormt siden René la Cour åbnede sin klinik i 1994, men særligt på et område har den nu 55-årige tandtekniker gjort sig bemærket: gengivelse af tandkødet og brugen af naturtro karakterisede tænder. René la Cour var nemlig den første i Danmark til at introducere tandkødsteknikken, som giver den del af protesen, der udgør tandkødet, et naturtro udseende.

- Vi så et kæmpe potentiale i John Besfords metode, der endnu ikke var udbredt i Danmark på det tidspunkt. Så vi valgte at specialisere og dygtiggøre os i netop det. Tandkødets udseende spiller en væsentlig rolle, når en protese skal se rigtig og naturlig ud. De karakteriserede tænder giver smilet liv, og med Besfords teknik bygges tandkødet op af flere forskellige røde nuancer, så det ikke er til at se forskel på ægte tandkød, fortæller René la Cour i en pressemeddelelse.

Og så hobrogenserne er blevet mere bevidste om udseendet og kvaliteten af deres proteser, som skal se naturlige ud – og faktisk helst ikke skal bemærkes overhovedet, forklarer han.

- Det smukke udseende og det perfekte smil har altid betydet meget, men det er kun blevet forstærket i disse tider, hvor for eksempel de sociale medier hele tiden skubber til selvopfattelsen af ens udseende. Det er også en tendens, vi mærker i branchen, hvor efterspørgslen på tandproteser af særlig god kvalitet kun bliver ved med at stige, og hvor flere er pinligt berørte over at benytte en protese.

Parret tester i øjeblikket næste generation af tandkødsefterligningsprodukter, og vil i oktober afholde kurser i brugen af de nye produkter for de første 80 danske tandteknikere.

Jubilæet fejres ved en reception fredag 16. august mellem kl. 14.00 og 18.00 i Sundhedshuset på Park Allé 15, 1. tv., i Aarhus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...