Emil og Jacob Møller får hjælp af tre venner til at køre deres lille Døstrup-firma, som sælger, leverer og afhenter juletræer

Der er her op mod jul blevet arbejdet på højtryk ude foran en landejendom ved Døstrup.

Brødrene Emil Møller på 19 år og Jacob Møller på 17 år har sammen etableret virksomheden DK-JULETRÆ, som har specialiseret sig i at fælde, klargøre, leverere og afhente juletræer. Og træerne bliver vel at mærke leveret med lys på. Det betyder, at kunderne ikke skal lave noget af arbejdet selv.

Firmaet driver de to brødre ved siden af gymnasiet. Emil og Jacob går begge på HEG Handelsgymnasiet i Hobro - Emil i 3.g og Jacob i 2.g.

For at kunne overkomme både skolearbejdet og de mange ordrer, de får ind, får de i juletræsvirksomheden hjælp af tre venner fra gymnasiet.

Det er to år siden, brødrene for første gang solgte juletræer, og sidste år begyndte de at videreudvikle på konceptet.

DK-JULETRÆ sælger fortrinsvis til virksomheder, der godt kan se det smarte i, at de slipper for at lave arbejdet selv.

Kunderne fra sidste år er kommet igen i år, og Emil og Jacob Møller har i år bl. a. leveret hele 97 juletræer til Handelsstandsforeningen i Hobro.

Sammen med gymnasievennerne har de to brødre selv fældet træerne, støbt dem i beton i spande, sat lys på dem, og leveret dem i gågaden i Hobro, og når julen er slut, bliver træerne afhentet igen og genbrugt til brænde, mens betonen bliver kørt på genbrugspladsen.

Alt i alt har DK-JULETRÆ i år leveret omkring 140 juletræer. Firmaet har stadig et par ordrer tilbage, men de store er klaret.

Når Emil Møller til sommer bliver færdig med gymnasiet, forventer han at kunne lægge endnu mere tid i juletræsfirmaet, men brødrene har umiddelbart ingen planer om at gøre firmaet til en levevej.

- Det er en hobby, understreger Jacob Møller.

Begge brødre kan dog på sigt godt forestille sig en tilværelse som selvstændige, og her er juletræsvirksomheden en god start.

- Det er sjovt, og det giver god erfaring til, hvis vi har lyst til at starte noget nyt op igen, siger Jacob Møller.

Resten af året har Emil og Jacob Møller arbejde andetsteds, men de overvejer sammen at etablere et lille havefirma i sommermånederne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...