I de forløbne syv år har Benjamin og Morten Saxtorff, som også er blandt Mariager-Handest Veteranjernbanes mange frivillige, målrettet arbejdet på at istandsætte det aldrende køretøj

HANDEST: Forleden var tiden på Handest station - for en kort stund - skruet 90 år tilbage, til den gang landets statsminister hed Th. Stauning og regenten hed Christian X.

Anledningen var præsentationen af en nyistandsat Ford A Turdor fra 1930.

Bilen tilhører Benjamin Olsen fra Langå, der i syv år har arbejdet intenst og målrettet på at genopbygge bilen fra vrag til en flot og velfungerende veteranbil sammen med sin gode ven og veteranbanekollega Morten Saxtorff fra Arden.

Den gamle Ford A Tudor har hele sin aktive levetid været hjemhørende på Vestsjælland. Først hos gårdejer Th. Larsen, Sylemosegaard, Nyby pr. Tølløse. I 1955 kom vognen til smedemester Leif

Petersen i Niløse, inden vognen sluttede sin karriere på Sjælland hos gartner Ole Pedersen, også kaldet ”Ole Blomkål”, fra gartneriet Birkemosegaard pr. Vemmelev.

De gamle registreringspapirer viser, at bilen er købt fra ny hos Holbæk Autolager på Smedelundsgade 21 og indregistreret første gang den 16. april 1930.

Bilen var aktiv i 41 år, helt frem til 1971. Herefter henstod Ford’en i en lade i lige så lang tid - 41 år - inden den i 2012 blev købt af Benjamin Olsen.

I de forløbne syv år har Benjamin og Morten Saxtorff, som også er blandt Mariager-Handest Veteranjernbanes mange frivillige, målrettet arbejdet på at istandsætte det aldrende køretøj.

De to har tilsammen lagt omkring 2.000 timer i restaureringsprojektet, og glæder sig nu til - i den kommende sommer - at drage ud i fædrelandet i den gamle Ford.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...