40 års-jubilarer har været med lige siden, skolen lå i Skibsgade

MARIAGERFJORD: De render ikke sådan lige af pladsen på Tradium Mariagerfjord.

Tre af skolens ansatte kunne torsdag tilsammen fejre 105 års-jubilæum.

Bente Skjølstrup og Asger Nielsen kan begge se tilbage på 40 års ansættelse på Tradium Mariagerfjord, og Kirsten Hartvigsen har nu arbejdet på skolen i 25 år.

Handelsoverlærer Bente Skjølstrup indledte sin karriere som erhvervssproglærer i København, men flyttede i 1983 til Hadsund og blev lærer på handelsskolen i Hobro. Hun nåede således også et år i Skibsgade, inden hun flyttede med ud på den nybyggede skole på Kirketoften.

Bente Skjølstrup underviser i engelsk på HHX, EUX og EUD, og har tidligere også undervist i tysk på HG. I mange år var hun international koordinator, og har sammen med engelskkollega Kirsten Hartvigsen i en årrække kørt et udvekslingsprogram med en skole i Kostelec i Tjekkiet.

Bente Skjølstrup er desuden tillidsrepræsentant for kollegerne organiseret i Uddannelsesforbundet.

I fritiden er hun en flittig motionsløber, og er ikke bleg for en 10-kilometer-tur i Rold Skov ligesom det krævende Etapeløb Bornholm også er prøvet af.

Tidligere var 40 års-jubilaren også meget aktiv i Hadsund Roklub, hvor den ene søn var eliteroer. I dag nydes fritiden i høj grad sammen med husbonden i sommerhuset i Skagen.

Torsdagens anden 40 års-jubilar, handelsoverlærer Asger Nielsen, har også taget rejsen med fra handelsskolen i Skibsgade i Hobro, hvor der nu er medborgerhus.

Han var med til indvielsen af handelsskolen på Kirketoften 7 i 1984, og han kan redegøre for alle etaper af udbygningen sidenhen.

Asger Nielsen underviser fortrinsvis i afsætning, innovation og markedskommunikation, og har generelt undervist på en bred vifte af uddannelser inden for det merkantile område, herunder HHX, EUX, EUD, HG, International sælger, skoleperioder for detailassistenter og for kontorassistenter ved revisorer og ejendomsmæglere.

I de senere år har alle 7. klasser på Søndre Skole og Rosendalskolen mødt Asger som projektleder på et ugelangt innovativt byudviklingsprojekt, hvor folkeskolerne og handelsgymnasiet har samarbejdet, og hvor gymnasieelever har været assistenter.

Når Asger ikke er at finde i klasseværelset, møder man ham ofte i Security i Aalborg Lufthavn, hvor han bijobber.

Fritiden deles med hustru, børn og børnebørn. Og så har han på sin bopæl i Gedsted en mægtig have, der også skal passes.

Lektor Kirsten Hartvigsen har for sin del arbejdet på handelsgymnasiet i Hobro hele sit 25-årige arbejdsliv.

Oprindeligt var hun etfagskandidat i engelsk, men hun har siden bygget et sidefag i samfundsfag på sin uddannelse. Ved siden af handelsgymnasiet underviser Kirsten på Erhvervsakademi Dania, som ligger på samme adresse. Her lærer hun de studerende kulturforståelse og forhandling på engelsk.

Kirsten Hartvigsen er ved siden af lærergerningen arbejdsmiljørepræsentant og meget engageret i både kollegernes og elevernes velbefindende.

Derudover er også hun meget løbeglad og tager gerne en tur omkring søerne i Silkeborg, hvor hun bor med familien og sin hund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...