Stadig mulighed for at tilmelde sig Rold Skov Crosstriathlon

ROLD SKOVBO: Har du ambitioner om at prøve kræfter med en triatlon, er det stadig ikke for sent at tilmelde sig Rold Skov Crosstriathlon 12. august.

Triatlon-stævnet, som er specielt egnet for nybegyndere og let-øvede, afvikles i år for syvende gang i et samarbejde mellem DGI Nordjylland og Rold Skov MTB.

Alle årene har det været et lille, hyggeligt stævne, hvor der maksimalt kan være 150 deltagere, og initiativtager Mikkel Lybæch fra DGI Nordjylland var overhovedet ikke i tvivl om placeringen, da han i sin tid fik ideen til løbet. Det skulle selvfølgelig foregå i Rold Skov, i og omkring Store Økssø, der med sit rene vand er en ideel svømmebane.

Rold Skov Crosstriathlon tiltrækker hvert år nye deltagere, netop fordi begynder-distancen er forholdsvis let at gå til.

Her skal man kun svømme 200 meter og behøver for eksempel ikke at have en våddragt og børn fra 10 års-alderen og op er velkomne til at deltage.

- Løb og MTB-cykling er populære sportsgrene, som dyrkes af mange, uden at de er medlem af en forening, men en side-effekt ved Rold Skov Cross Triathlon kunne måske være, at deltagerne får lyst til at melde sig ind i de lokale foreninger, der har løb og mountainbike-kørsel på programmet, nævner Mikkel Lybæch.

For begynderne byder stævnet 12. august udover 200 meters svømning på en 5,5 km lang MTB-tur og 2,6 kilometers løb.

De mere barske skal til sammenligning svømme 600 meter, cykle 20 km på MTB og løbe syv km.

Et eventuelt økonomisk overskud fra stævnet går til det frivillige arbejde i Rold Skov MTB, men arrangørerne kan tydeligt mærke, at konkurrencen fra andre udendørs sportsevents i lokalområdet.

- Derfor ser det heller ikke ud til at blive svært at holde deltagerantallet på Rold Skov Crosstriathlon nede.

- Vi har faktisk kunne iagttage en stagnation i de seneste år, og vores løb er derfor også garanteret både overskueligt og hyggeligt, bemærker Mikkel Lybæch med et smil.

For Triatland Rebild markerer Rold Skov Crosstriathlon starten på nogle travle måneder, som indenfor den nærmeste fremtid også byder på Triatlandløbet 22. august, Cykelstafetten/Carlos Sastre Classic 2. september, Rold Skov Open Water 2018 9. september, Rebild2Dages 15. og 16. september og Nordic Trail 16. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...