Støtteforening har været tvunget til at tænke nyt - og det er der kommet to nye ”hyggekroge” ud af i Klejtrup

Pårørende og tilfældige forbipasserende kan nu i fremtiden optræde med at spille ”Jeg ved en lille lærkerede” ved de to friplejehjem i Klejtrup: Kløverbakken og Blåbærhaven.

Muligheden er opstået, efter at ”Støtteforeningen Klejtrup Friplejehjem” fra Sundhedsstyrelsens pulje til aktiviteter for pårørende til demente har fået bevilget ikke mindre end 162.000 kroner til opstilling af udendørs musikinstrumenter ved byens to friplejehjem.

Alle kan - uanset alder og musikalske evner - spille ”Jeg ved en lærkerede” ved at slå på rørene i rækkefølge, mens andre på et lille Cavatina kan spille otte forskellige melodier efter en nodebog med farvelagte noder til.

Udover to musikalske klokkespil og to xylofoner med tilhørende nodebøger er der i tilknytning til instrumenterne også opstillet kørestolsvenlige bord/bænkesæt, delvist finansieret via Støtteforeningens salg af lodsedler.

- Vi kæmper jo alle for at finde på meningsfulde aktiviteter i disse ”corona-tider”, og ikke mindst for os som støtteforening har året 2020 virkelig krævet nytænkning.

- Vi har ikke kunnet udføre vores frivillige arbejde indendørs, som vi plejer – men har så til gengæld sponsoreret lidt udendørs, såsom musikunderholdning på terrassen, tilplantning af blomsterkummer m.v.

- Og så har vi heldigvis også været heldige at få bevilget et pænt stort beløb til opstilling af de udendørs instrumenter, som, vi håber, kan blive til glæde og gavn for plejehjemsbeboerne og deres familier i fremtiden, forklarer Karin Jørgensen på vegne af Støtteforeningen Klejtrup Friplejehjem

Foruden lodseddelsalg genererer støtteforeningen bl. a. penge ved at sælge indkøbsnet med påskriften ”Klejtrup Friplejehjem”.

Overskuddet går til hygge for beboerne.

- Og efter princippet ”Mange bække små” kan vi forhåbentlig på den måde være med til at opmuntre en smule og sætte lidt ekstra kulør på en lidt stille hverdag.

- Vi gør i hvert fald, hvad vi kan for at forsøde tilværelsen for beboerne i en ”corona-tid”, hvor det er svært at bevare de sociale kontakter, og hvor de små glæder derfor er ekstra vigtige.

- Således var vi også i december med til at pynte plejehjemmenes terrasser op med guirlander og lys, så julehyggen kunne blive optimal, nævner Karin Jørgensen.

Egentlig var det planen, at der skulle have været en officiel indvielse af de nye, udendørs musikinstrumenter i Klejtrup, men den er nu udsat ”til tiderne bliver lidt mere stabile”, som Karin Jørgensen udtrykker dét.

Alle er imidlertid velkomne til at afprøve instrumenterne allerede nu, når vejret i øvrigt indbyder til dét.

- Håbet er, at musikken vil blive brugt af pårørende til at skabe en hyggestund med beboerne, som så samtidig også får en mundfuld frisk luft.

- Det er i hvert fald dét, der er hele idéen bag anskaffelsen, påpeger Karin Jørgensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...