Men stor tilfredshed hos nordjydens team med en samlet sjetteplads i europamesterskabet i rally cross i kongeklassen Supercar

LETLAND: Ulrik Linnemann blev skubbet i muren under dramatisk EM-slutspurt, som udspillede sig på banen Bikernieki i Letland.

Men han formåede alligevel at køre sig til en samlet sjetteplads i rally cross Europamesterskabet.

Han overskred dermed alle forventninger forud for sæsonen, og derfor er tankerne allerede rettet mod sæson 2019.

Linnemann Motorsport havde dermed en udfordrende weekend til finaleløbet i Europamesterskabet.

Hele sæsonen skulle afgøres i Letland mellem 30 af Europas bedste racerkørere, som var klar til at kæmpe det sidste slag.

Som Danmarks eneste repræsentant i kongeklassen Supercar havde Ulrik Linnemann fra starten nogle vanskeligheder.

I de første to heat måtte han tage sig til takke med en samlet 14. og 11. placering, på grund af tidsrøvende trafik.

Ramt af konkurrent

Værre gik det dog i det tredje kvalificerende heat, hvor Ulrik blev ramt af en konkurrent i den altafgørende start. Det resulterede i at danskeren måtte trække sig fra heatet, med et ødelagt hjulophæng.

Efter intenst arbejde fra teamets mekanikere blev bilen klar til det sidste og afgørende heat, hvor Ulrik måtte kæmpe trods sine minimale, hvis ikke umulige, chancer for at kvalificere sig til en finale.

- Jeg gav alt hvad jeg havde, trods komplikationer med bilen. Det lykkedes mig at snyde de andre konkurrenter, vinde heatet og køre mig ind på en rigtig god tid, fortæller Ulrik Linnemann.

Han formåede at køre sig til en femtehurtigste tid i det sidste kvalificerende heat, men han fik ikke nok point til at rette op på weekendens uheld. Dermed måtte sidste løb afsluttes uden en finaleplads, som Ulrik Linnemann ellers har haft i tre ud af de fire tidligere løb i sæsonen.

EM-serien i Supercar gav en samlet sjetteplads som 6’er i mesterskabet.

Teamet havde inden sæsonen forventet at slutte i top 10, men er særdeles tilfredse med at slutte foran nogle kørere med meget mere erfaring og bedre biler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...