En 23-årig kvinde er i politiets søgelys, efter at en lejlighed på anden sal i gågaden i Hobro brød i brand tirsdag aften

HOBRO: En 23-årig kvinde er ved et grundlovsforhør i Retten i Aalborg blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have sat ild til en lejlighed i gågaden i Hobro.

Politi og brandvæsen blev alarmeret tirsdag aften klokken 22.27. Branden blev slukket, og ingen mennesker er kommet til skade ved branden i lejligheden, der ligger i Adelgade 51.

Indvendig er lejligheden meget sodskadet, og udvendig på facaden mod gågaden bærer vinduer og facade tydeligt præg af branden.

Anklager Louise Watson oplyser, at kvinden sigtes efter paragraf 181 i straffeloven, som handler om brandstiftelse.

I grundlovsforhøret blev døren lukket, efter at sigtelsen var læst op, og Louise Watson kan derfor ikke oplyse noget om, hvorvidt kvinden afgav forklaring, eller hvad hun eventuelt har fortalt.

Nægter sig skyldig

Kvinden nægter sig skyldig, og efter samråd med sin advokat kærede hun kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Politiet anholdt kvinden i umiddelbar nærhed af lejligheden.

- Jeg kan dog ikke oplyse noget om hendes relation til lejligheden, sagde vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra efterforskningen ved Nordjyllands Politi tidligere på dagen til NORDJYSKE.

Kun på anden sal

Politihjemmeværnet er til stede onsdag for at forhindre, at uvedkommende går ind i ejendommen. Frisøren i stueetagen, Klippoteket, holder åbent som normalt.

Det eneste Klippoteket har mærket til branden er, at der er trængt vand fra slukningsarbejdet ned gennem etageadskillelserne.

- Der var lidt vand på gulvet, som jeg bare kunne tørre op. Heldigvis er branden blevet der, på anden sal, fortalte indehaver af Klippoteket, Kirsten Nielsen, onsdag formiddag.

Bente Lembo Cookson og Martin Damgård
Adelgade 51 i Hobro, hvor der natten til onsdag, var brand. Foto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...