Alle unge mellem 14-19 år, der har lyst til at prøve kræfter med teaterverdenen, kan tilmelde sig en optagelsesprøve senest 31. maj.

MARIAGERFJORD: Nu har Mariagerfjords unge mellem 14-19 år igen en unik mulighed for at komme tæt på den professionelle teaterverden.

Sammen med Mariagerfjord Kulturskole indbyder Himmerlands Teater til optagelsesprøver til deres næste talentforløb på Mariagerfjord Teatertalentlinje.

Alle unge mellem 14-19 år, der har lyst til at prøve kræfter med teaterverdenen, kan tilmelde sig en optagelsesprøve senest 31. maj.

Prøverne foregår på Himmerlands Teater i Hobro. Her skal de unge fremføre tre minutters teatertekst og tre minutters sang.

Arrangørerne opfordrer til, at man kontakter enten Mariagerfjord Kulturskole eller Himmerlands Teater, hvis man er interesseret.

Mariagerfjord Teatertalentlinje er et to-årigt grundforløb i skuespilteknik, hvor unge bliver undervist af professionelle og aktivt udøvende kunstnere.

Tilbuddet er for alle, der er vilde med teater, improvisation, dans og musik, og som brænder for at arbejde med teater.

Man behøver derfor ikke nødvendigvis at have en ambition om at fortsætte på en videregående teateruddannelse. Undervisningen foregår efter skoletid.

Den daglige undervisning foregår på teatret og i Kulturskolehuset i Hobro. På teatret bliver man undervist i skuespilteknik, og på Kulturskolen arbejder de med sang- og stemmetræning.

Uanset ambitioner arbejder teatertalentlinjen på eliteniveau og har derfor også hjulpet til, at flere tidligere elever er blevet optaget på bl.a. Den Danske Scenekunstskole i København og Odense samt European Film College i Ebeltoft.

På hvert teatertalenthold er der højst otte elever, hvilket giver grobund for fordybelse og individuel dygtiggørelse.

Eleverne kommer til at arbejde med grundlæggende teknikker, monolog og dialog, masketeater, stemmebrug og sang, scenografi, lys, lyd og tekstarbejde.

Talentholdet skal også opføre forestillinger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...