Årgangsstøv på dåbsattesten er ikke en forudsætning for at vide noget om vin

Skruer man lidt op for fordommene, forbinder mange nok en vinhandel med sådan en type forretning, hvor der godt kan være lidt årgangsstøv på personalets dåbsattest, og hvor erfaring og viden om de gyldne dråber kommer efter mange år i branchen. Men sådan behøver det ikke være.

Et ungt trekløver har det sidste halve års tid stået i spidsen for Hobro Vinhandel – og det har været med stor succes.

Trekløveret er Daniel Granding og Frederikke Naubert begge på 24 år, samt Malou Jellesen på 17 år. Det er Novin i Hjørring, der sidste år købte forretningen på Østergade i Hobro, og som har sat de kompetente, unge mennesker i spidsen for butikken. Daniel og Frederikke er butiksbestyrere med hver deres ansvarsområder, mens Malou er elev. Udover de tre faste i butikken, er der yderligere to hjælpere på deltid i butikken og en chauffør.

Ny butik og corona

- Vi brugte en stor del af det tidlige forår på at renovere og bygge forretningen om, og vi var færdige med ombygningen omtrent midt i marts. Det var samme tidspunkt, som coronaen og dermed den første store nedlukning af samfundet for alvor satte ind. Det var selvfølgelig en lidt anderledes start, end vi havde forestillet os på forhånd.

- Men det gav os faktisk mulighed for at gennemtænke og afprøve en række ting vedrørende vores markedsføring, herunder også vores strategi på sociale medier, ligesom vi fik afprøvet logistikken omkring udbringning af vores varer.

- Vi lavede derfor nogle forskellige tiltag, og det fik det hele til at eksplodere og var faktisk med til at give os en ekstra god start. Vi lavede blandt en virtuel rundvisning i butikken, som er blevet vist på Facebook mere end 30.000 gange.

- Så selvom der i marts og april ikke var den store aktivitet i butikken, betød det alligevel travlhed, og vi måtte ret hurtigt ansætte en chauffør, der kunne køre ud til kunderne med deres varer, fortæller Daniel Granding, der trods sine 24 år har opbygget et stort kendskab til vin.

Vin er en passion

Daniel har en såkaldt WSET-uddannelse, Level 3. WSET står for ”Wine & Spirit Education Trust”.

Inden han startede i butikken i Hobro har han arbejdet for Supervin i Hjørring, der er Novins søstervirksomhed.

- For mig er det at beskæftige sig med vin ikke bare et arbejde. Det er en passion, og jeg går meget op i det på den nørdede måde, og jeg elsker at formidle min viden videre til kunderne. Vi har blandt andet en afdeling i butikken, som vi kalder ”Fine Wine”, hvor der kan nørdes lidt mere. Her er mange spændende flasker, fortæller Daniel Granding.

Hobro Vinhandel er dog ikke kun fine vine i den lidt højere ende af prisskalaen. Butikken har omtrent 300 forskellige varianter af vin – og på en del af flaskerne tilbyder de en såkaldt smagsgaranti.

- Ud fra vores snak med kunden, har vi forhåbentlig ramt plet i smagen, og hvad de kan lide, men ellers fungerer smagsgarantien på den måde, at køber man seks flasker af samme vin, og åbner en flaske, som man ikke bryder sig om, så kommer man bare ind med de resterende fem uåbnede flasker, og får pengene igen for alle seks flasker, fortæller Daniel.

Miljøtiltag med gavekurve

Hobro Vinhandel er meget mere end vin. Butikken har et stort udvalg af alverdens spiritus, specialøl, kaffe, the, chokolade plus meget – og så laver de rigtig mange gavekurve, hvor de med juletidens snarlige indtog forventer yderligere travlhed.

- Vi har netop lejet nogle ekstra lokaler ved siden af butikken, hvor vi kan pakke og opbevare de mange gavekurve, som vi sælger i november og december, lyder det fra Daniel Granding, der også fortæller om et lidt særligt miljøtiltag med gavekurverne.

- Rigtig mange af de tomme kurve bliver smidt ud af kunderne. Det er der ingen grund til, og derfor har vi indført en slags pant på kurverne. Det fungerer på den måde, at vi lægger en lille seddel i kurvene, hvor vi tilbyder, at man kan komme ind til os for at få byttet kurven til eksempelvis lidt the eller chokolade.

- Det tilbud benytter mange sig af, og det er godt for miljøet, at vi kan genbruge kurvene, og så får vi også lidt ekstra trafik i butikken, lyder det fra Daniel Granding, der også fortæller, at butikken hver fredag eftermiddag åbner fire-fem gode flasker vin, som man kan komme ind og smage.

Smagninger

- Udover fredagssmagningerne arrangerer vi også forskellige smagsaftener. Vi har blandt andet lige har haft en succesfuld romsmagning, hvor der kom folk fra hele Nordjylland til arrangementet.

- Sådanne aftener kommer vi til at arrangere endnu flere af i fremtiden, lyder det afslutningsvist fra Daniel Granding, der sammen med Frederikke Naubert og Malou Jellesen glæder sig til at byde dig velkommen i Hobro Vinhandel.

Og ja, udover at du kan gå på opdagelse i butikken, vil trekløveret gerne vise, at selvom de selv er nogle unge årgange, så ved de faktisk rigtigt meget om vin…

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...