Filmen vises kun tirsdag 4. juni klokken 19 i Hobro Filmteater

HOBRO: Instruktøren bag De Andres Liv - Florian Henckel von Donnersmarck - vender tilbage med Værk Uden Skaber, og den film viser Filmteatret i aften (tirsdag) klokken 19 som særforestilling.

Med udgangspunkt i virkelige begivenheder og et dramatisk spænd over tre årtier af nyere tysk historie fortæller Værk Uden Skaber historien om den unge østtyske kunststuderende, Kurt, der efter 2. verdenskrig forelsker sig i sin medstuderende, Ellie, og hun i ham.

Ellies far, den berømte og magtfulde gynækolog, professor Seeband, er dog på ingen måde begejstret for sin datters valg af kæreste.

Han sværger at ødelægge deres forhold, inden det bliver for sent.

Men hvad ingen af dem ved, er, at Kurts liv allerede ubrydeligt er forbundet med Seebands fortid og de uhyrlige forbrydelser han begik årtier tidligere, og som han siden omhyggeligt har skjult bag et glemslens røgslør for alle, selv hans allernærmeste familie...

Kunsthistoriker Anne Lie Stokbro, der er kunstfaglig medarbejder hos Kunstetagerne Hobro, kommer med et oplæg til filmen.

Humor og ironi

”Instruktøren bag De andres liv har skabt en flamboyant film om at være menneske i efterkrigstidens delte Tyskland og kunstner med rødder i det gamle og blik for det nye, bedømte Bo Tao Michaëlis i sin anmeldelse i Filmmagasinet Ekko.

Han skrev: ”Med humor og ironi udleverer han både Østtysklands reaktionære kunstretning og Vesttysklands hidsige modediller, der var lige dele intetsigende og overfladiske.

Alligevel aner man et stænk sympati for den socialistiske ambition om at skabe kunst, der kan bringe håb midt i totalitær forarmelse.

På sin vis er filmen som et Kinderæg, der som bekendt har tre ting under sin skal.

Den er et historisk, spændingsfyldt melodrama, en sød og stærk kærlighedshistorie og en fermt olieret kunstnerfilm. Den treenighed klæder filmen”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...