Filmen Van Gogh - Ved Evighedens Port kan ses søndag 5. maj i Filmteatret

HOBRO: Hobro Filmteater inviterer søndag 5. maj til en særforestilling af filmen Van Gogh - Ved evighedens port, som kun vises denne ene gang i Hobro.

Willem Dafoe spiller sit livs rolle som Vincent van Gogh. Vi møder en kunstner, som må betale en høj pris for at udfordre samtidens normer.

Vi kommer helt tæt på van Gogh i den febrilske og mest virksomme periode i slutningen af hans liv, hvor han i og omkring Arles skaber malerier med tykke penselstrøg og viser det sydfranske landskabs glødende farver på en helt ny måde.

Enspænderen, van Gogh, har kun få venner og betroede som Paul Gauguin (Oscar Isaac), der også er en konkurrent og sin elskede storebror, Theo (Rupert Friend), som trofast støtter ham.

Da van Gogh afleverer sit afskårne øre til en kvindelig bekendt, bliver han indlagt på en anstalt, hvor en præst (Mads Mikkelsen) hjælper ham til en slags indsigt i, hvorfor han er så misforstået – måske er hans publikum slet ikke født endnu?

Van Gogh – Ved evighedens port er en visuelt mesterlig skildring af et enestående kunstnersind, som på trods af indre tvivl, mobning og sygdom skabte nogle af verdens mest kendte og banebrydende malerier.

Instruktør Julian Schnabel er anerkendt billedkunstner og står bag de anmelderroste film ”Basquiat” og ”Dykkerklokken og Sommerfuglen”.

Willem Dafoe blev Oscarnomineret og vandt skuespilprisen ved Venedig Film Festival for rollen som Vincent van Gogh.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...