De mange fremmødte børn på Boldrup Museum kunne også deltage aktivt i blandt andet klipning af får

BOLDRUP: Mange glade mennesker, primært børnefamilier, strømmede søndag til fåredagen på Boldrup Museum.

Kort tid efter arrangementet åbnede klokken 10 var der således børn og voksne overalt på det lille husmandssted.

Mange af udstillerne gav publikum mulighed for selv at være aktive, og både smed, fåreklipper og rebslager havde dagen igennem mange små lærlinge i sving.

Gæsterne kunne også køre i hestevogn, bage pandekager, skyde med bue og pil, og ved de forskellige salgsboder var der dagen igennem livlig aktivitet.

Fåredagen havde i år besøg af fårehyrde Eva Henriksen, der med sine to hyrdehunde gav publikum et indblik i det fantastiske samarbejde mellem hund og hyrde.

Også en stor skovhest ’optrådte’ for publikum, og trods sin store størrelse viste hesten, hvordan den med få millimeters nøjagtighed kunne transportere en stor træstamme gennem forskellige forhindringer.

Senere på eftermiddagen blev børnene inviteret med i skoven, hvor de mødte den lidt forvirrede – men heldigvis meget søde skovtrold.

Traditionen tro blev der serveret grillet lam og gris for publikum, og selv om regnen begyndte på samme tid som spisningen, var humøret højt rundt omkring bordene i de opstillede telte på pladsen.

I løbet af eftermiddagen var der også stor søgning til det overdådige sydhimmerlandske kagebord i skolestuen.

- Det har været en rigtig dejlig dag med en masse glade mennesker! Selvfølgelig ville det have været dejligt, hvis tørvejret havde varet hele dagen, men folk har taget det med et smil, og jeg tror, der har været rigtig mange mennesker. Vi har ikke tal på det endnu, men vi får da helt sikkert et overskud, som vi kan bruge til at gøre stedet endnu dejligere for gæsterne, erklærer Karen Somerset, formand for Boldrup Museumsforening, der sammen med museets ansatte står for arrangementet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...