75 år efter, at Søren Poulsen realiserede sin idé, udgør Verdenskortet i Klejtrup fortsat en ramme om sjov, leg og læring

KLEJTRUP: Der er sket mangt og meget med Verdenskortet i Klejtrup, siden dansk-amerikaneren Søren Poulsen fik idéen for 75 år siden.

Men fundamentet er stadig det samme.

Verdenskortet udgør fortsat en særlig ramme om sjov, leg og læring i autentiske og afslappede omgivelser.

40.000 besøgende om året

Og medejer Søren Vejle-Cassøe glæder sig over, at det går rigtigt fint med en af områdets største turistattraktioner Verdenskortet i Klejtrup havde sidste år mere end 40.000 besøgende med forventning om mindst det samme i år.

Han nyder udsigten fra terrassen ved caféen.

Den kan næppe blive meget flottere og fredfyldt. Her har du udsigt over hele verden med en solbeskinnet Klejtrup sø som et smukt baggrundstæppe.

- Ja, her nyder vi som regel en kop kaffe hver morgen, inden vi åbner for gæsterne klokken 10, fortæller Søren Vejle-Cassøe, der som fjerde generation i den familiedrevne turistattraktion er opvokset med Verdenskortet, men som først selv begyndte med at arbejde der for tre år siden.

Samme glæde og begejstring

- Mine forældre, Flemming og Lisbeth, har stået i spidsen for Verdenskortet i mange år, og som barn kom jeg ofte med på arbejde, hvilket var fantastisk.

- I dag føler jeg samme glæde og begejstring ved at være her, hvilket ikke mindst skyldes det helt unikke ved at arbejde med turisme, hvor man formidler glæde og gode oplevelser.

- Det er jo skønt, at folk altid kommer her for at have en dejlig dag, og så er det vores opgave at sikre, at de får det, fortæller sønnen, der er kørt i stilling til at overtage stedet efter forældrene.

Glidende generationsskifte

- Mine forældre arbejder her fortsat for fuld damp, men vi har de sidste par år været i gang med et glidende generationsskifte.

- Min far arbejder lige nu meget med udviklingen af restauranten og selskabsdelen, min mor står for det administrative og bogholderiet, mens jeg står for udviklingen af selve attraktionen og parken, anfører Søren Vejle-Cassøe.

En udvikling, der skal ske på den helt rigtige måde.

- Vi vil gerne være en autentisk attraktion med respekt for stedets historie og den atmosfære, der altid har hersket her.

- Verdenskortet skal være et sted, hvor der ikke er larm og maskiner, men hvor børnene udfordres i den frie leg, samtidig med at de også kan lære noget.

Sluk mobilen

- Vi har opbygget oplevelsen i parken som en rejse, og så kan man jo også hilse på forskellige dyr som geder, får, grise, æsler, høns og kaniner.

- Hos os må mobiltelefonen gerne være slukket, for at man i stedet nyder nuet og være sammen med hinanden.

På den måde slapper både børn, forældre og bedsteforældre af, lyder det håbefuldt fra Søren Vejle-Cassøe.

- For nogle år siden prøvede vi faktisk noget med, at man skulle bruge sin mobiltelefon til læring, når man bevægede sig rundt omkring i de forskellige lande.

Men det passede ikke til stedet, så det droppede vi igen, uddyber han.

Cafeen og festerne

Et område, hvor Verdenskortet de seneste år har oplevet stor vækst, er fester og arrangementer.

Sidste år beværtede restauranten 150 fester, og kalenderen fortæller om mange reservationer fremover.

- Vores rammer tiltaler mange, ikke mindst fordi der også er plads til, at børnene kan udfolde sig.

- Og når de har det godt, så nyder forældrene også festerne endnu mere, formoder Søren Vejle-Cassøe.

Køkkenet leverer til mange konfirmationer, ligesom efterspørgslen på blandt andet bryllupper vokser.

Gift i sit ”eget land”

- Blandt andet oplever vi, at hvis en dansker gifter sig med en udlænding, så foregår vielsen på netop det land på Verdenskortet, hvor ægtefællen kommer fra.

- På den måde forenes de to mennesker og de to lande på smukkeste vis, bifalder Søren Vejle-Cassøe, der selv i 2014 blev gift i Australien på Verdenskortet.

Dog uden at have en australsk kone - men bare fordi…

Og ja, sådan er det på Verdenskortet i Klejtrup.

Her kan man drage en tur verden rundt… Fordi man kan - eller bare, fordi det er så hyggeligt, afstressende og lærerigt…

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...