The Tall Ships Races fik besøg af Verdenskortet i Klejtrup

HOBRO: Verdenskortet i Klejtrup deltog for nyligt med en stand ved The Tall Ships Races i Aarhus, der havde mere end 400.000 besøgende i løbet af fire dage.

Mange af de besøgende kiggede forbi Verdenskortets stand, hvor de blandt andet satte fokus på klima og miljø.

De havde således medbragt en lille version af verdenskort – den fyldte 7 x 5 meter og flød på toppen af vandet i et bassin, og så passede det jo perfekt, at nabostanden havde et bådbyggeri for børn, hvor de kunne lave små både af genbrugsmaterialer. Når de fantasifulde kreationer var færdige, kunne de så søsættes hos Verdenskortet.

I bassinet kunne man ligeledes opleve, hvordan de kolde og varme havstrømme bevæger sig i verdenshavene, og i vandet var placeret en visualisering af de fem plasticsupper, der desværre ligger og flyder i verdenshavene. Det estimeres, at de sammenlagt er på størrelse med Afrika.

Den visuelle øjenåbner, kombineret med at der på standen var en afstemning om, hvilket af FN’s 17 verdensmål, der er vigtigst, gav anledning til mange gode snakke og eftertænksomme stunder. Bassinet var et kæmpe tilløbsstykke og flere tusinde deltog i afstemningen.

Trods de vigtige og alvorlige emner - klimaet og forureningen af verdenshavene - var stemningen under de fire dage helt fantastisk, og mon ikke mange af de besøgende kigger forbi Verdenskortet i Klejtrup i den nærmeste fremtid?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...