Emma Brogaard Frandsen, Hobro, tager et break i sin kommunikationsuddannelse, rejser til Utrecht og studerer adfærdsvidenskab

HOBRO: 23-årige Emma Brogaard Frandsen fra Hobro rejser til august på studieophold i Holland som led i sin kommunikationsuddannelse.

Med i bagagen har hun et legat på 10.000 kroner fra Nordea-fonden.

Dermed tager Emma Brogaard Frandsen en pause fra sit liv som kommunikationsstuderende på uddannelsen i Aarhus at rejse på studieophold i Holland.

Udvekslingsstudent

Her skal hun være udvekslingsstudent på HU University of Applied Sciences Utrecht som led i sin uddannelse, og hun glæder sig enormt til de faglige muligheder, der venter:

- Jeg drømmer om at kombinere min uddannelse med adfærdsvidenskab, men det udgør desværre en lille del af mit studie i Danmark.

- Derfor søgte jeg rent faktisk universitetet i Utrecht udelukkende af faglige årsager, da de tilbyder præcis det program, der passer til mine behov.

- Et program, der handler om, hvordan vi psykologisk påvirkes af medierne, hvilket jo er mega relevant i dag, siger Emma Brogaard Frandsen.

Det er dog ikke kun de faglige muligheder, der lokker.

Også udsigten til store personlige udfordringer og oplevelser har fået den 23-årige hobroenser til at søge mod udlandet:

Fantastisk oplevelse

- Det med at komme ud i verden og møde andre kulturer er en fantastisk oplevelse.

- Det kan samtidig give mig et nyt perspektiv på verden. Jeg regner ikke med at løbe ind i det store kulturchok, da Holland jo på mange måder er ret lig Danmark.

- Til gengæld skal jeg bo på campus med de andre udvekslingsstuderende, så her er der plads til, at man kan lære og blive inspireret af hinanden, uddyber Emma Brogaard Frandsen.

Ud over pas, tøj og studiebøger har Emma også et legat på 10.000 kroner fra Nordea-fonden med i bagagen.

Dyrt studieophold

Legatet skal bruges på at dække nogle af de mange udgifter, der er forbundet med et dyrt studieophold i udlandet:

- Jeg er lidt overvældet over at have modtaget legatet, og det skal selvfølgelig bruges fornuftigt.

- Det vil helt klart give mig en større økonomisk frihed, og jeg vil meget gerne være en del af studienetværket ESN Utrecht, som blandt andet står for at arrangere en masse ture rundt i Holland samt en masse fælles aktiviteter.

- Det vil berige mig socialt og give mig store oplevelser at deltage i mange af disse ture og aktiviteter, forudser Emma Brogaard Frandsen.

Studerende kan søge legater

Hun vender tilbage fra sit studieophold i Holland i starten af 2020 og fortsætter derefter på sin kommunikationsuddannelse i Aarhus, som hun forventer at færdiggøre i januar 2021.

Mere end 15.000 danske studerende rejser hvert år på studieophold i udlandet som led i deres videregående uddannelse.

De studerende har mulighed for at søge forskellige legater, der kan dække nogle af omkostningerne ved et studieophold i udlandet.

Eksempelvis uddeler Nordea-fonden årligt op til 10 millioner kroner i legater til professionsbachelorstuderende og kandidatstuderende, der tager på studieophold i udlandet.

Nordea-fondens næste ansøgningsrunde er til efteråret med ansøgningsfrist 15. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...