En af deltagerne på vikingemarkedet i Hobro er brolægger, og han gik på eget initiativ i gang med at lægge sten pænt omkring kilden

HOBRO: Kilden på Sildehagen i Hobro har fået en lille ansigtsløftning.

En af de mange vikinger, som deltog i weekendens marked, gik på eget initiativ i gang med at anlægge en stenpikning ved brønden, som i markedsdagenes anledning var døbt "Mimers Brønd".

I nordisk mytologi var Mimers brønd en kilde til visdom.

Viking Carl Danielsen var kvalificeret til at løse opgaven, idet han er brolægger, fortæller formand for Hobro Vikingemarked, Visti Søvsø Hansen.

Brolæggeren brugte cirka tre timer lørdag på at lave stenpikningen, og arbejdet blev fulgt med interesse af flere gæster på markedet. Stenene har hidtil ligget hulter til bulter, men er nu arrangeret på nydelig vis.

Politiker-udtalelse inspirerer

Vikingen var blevet inspireret af en udtalelse fra Jørgen Hammer Sørensen (DF), formand for kommunens tekniske udvalg, som til NORDJYSKE tirsdag i sidste uge sagde, at folk - i stedet for at råbe op og kritisere - kunne ta’ og tilbyde kommunen noget hjælp.

Udtalelsen fra Jørgen Hammer Sørensen faldt i forbindelse med kritik fra borgerside af, at kommunen forsømmer at vedligeholde sin egen badebro ved Sildehagen.

- Vikingerne er glade for at være på Sildehagen til det årlige marked, og de vil gerne gøre noget for at bevare området pænt, siger Visti Søvsø Hansen om det frivillige initiativ.

Vandet i "Mimers Brønd" er i øvrigt dejlig koldt og klart, og mange gæster på vikingemarkedet fyldte en kop eller flaske med det i det varme vejr.

Vikingerne nyder også at benytte vandet fra kildevældet som brusebad; de stikker hovedet ind under strålen og får det kolde gys, beretter Visti Søvsø Hansen.

Kommunen tog affære

Hvad badebroen ved Sildehagen angår, så tog kommunen øjensynlig affære samme dag, som NORDJYSKE bragte omtale.

Jørgen Hammer Sørensen havde over for avisen understreget, at hvis der stak skruer ud fra enden af broen, ja så skulle de udbedres straks. Som sagt, så gjort. Man har banket nogle brædder på for enden af broen, så skruerne er indkapslet og ikke kan gøre skade.

Badebroen var et hit

Visti Søvsø Hansen beretter, at børnene på markedet var vilde med at bade fra broen, og at de voksne benyttede den til et morgenbad.

En lille flåde, som fragtede børn og voksne ud på fjorden, lagde til og stævnede ud fra broen på de to markedsdage.

Formanden for vikingemarkedet erklærer sig tilfreds med, at skruerne blev fikset, lige som kommunen i samme ombæring fjernede de gamle elementer fra broen, som lå og flød i bakkerne.

Badebroens stand lader dog stadig en del tilbage at ønske. Efter Visti Søvsø Hansens mening ville det ikke være luksus, hvis kommunen anskaffer sig en ny.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...