Den 1. maj har Peter Møller stået i spidsen for butikken Torben E. Møller på gågaden i Hobro i 25 år

HOBRO: Peter Møller overtog butikken i 1994 sammen med sin bror, Henrik. De to brødre fik dengang overrakt stafetten fra deres far, Torben, der var urmager og optiker, og som var kommet i lære i butikken midt i 40’erne. Han overtog selv forretningen i 1956.

- Ja, det er efterhånden en butik med nogle år på bagen og en flot historie, fortæller Peter Møller, der startede uddannelsen til optiker i Frederikshavn, som blev gjort færdig hos Thiele på Bispensgade i Aalborg 1991, hvor han efterfølgende arbejdede, inden turen gik til Hobro.

- De første mange år drev jeg butikken sammen med min bror, Henrik, men han valgte at trække sig ud for nogle år siden. Han var dog med, da vi i 1997 gav butikken den helt store renovering, hvilket betød, at vi blev nødt til at flytte butikken midlertidigt ind i et telt i baggården.

- Renoveringen varede i tre uger, hvor vi sov i teltet om natten for at undgå, at tingene blev stjålet. Men vi holdt omsætningen, husker Peter med et smil.

Overtog naboforretningen

Butikken Torben E. Møller er en smykke-, urmager- og optikerforretning.

Optikerdelen fik dog sin egen forretning, da Peter for 10 år siden valgte at åbne en selvstændig Thiele-forretning i nabolokalerne. Der er fri passage mellem de to butikker, og personalet hjælper også til begge steder, men reelt er det to selvstændige butikker.

- Idéen til at give optikerdelen sin egen forretning opstod, da naboforretningen blev ledig for 10 år siden. Det er jo ikke så ofte, at man er så heldig at kunne udvide sin forretning med nabolokalerne. Så jeg slog til og købte butikken, der dengang husede en Skoringen.

- Jeg drev Skoringen videre i 6-7 måneder, inden Jette Rabøl købte forretningen og flyttede den til en anden adresse, hvor den fortsat lever i bedste velgående.

- I stedet kunne vi så åbne en Thiele-forretning i lokalerne og dermed få mere plads til at vise kunderne et endnu større udvalg. Det har været en stor gevinst, og vi har oplevet pæn vækst siden, fortæller Peter, der også har en forretning i Hjørring men mest er i forretningen i Hobro, hvor der i dag er syv ansatte. En af dem er hustruen, Pia. Privat bor parret i Døstrup og har børnene Thomas, Jacob og Emil.

- Det er et dejligt område, og samtidig er Hobro en rigtig god handelsby. Det gælder både i byens nordlige og sydlige del, og i bymidten med en attraktiv gågade. Det skyldes ikke mindst en flot og loyal opbakning fra kunderne.

God service er afgørende

- Opbakningen fra kunderne skal vi værne om, og det synes jeg også, at vi er gode til.

- Jeg er med i bestyrelsen hos Hobro Handel, hvor vi hele tiden arbejder på at styrke Hobro som handelsby, herunder arbejde målrettet på at give kunderne nogle gode oplevelser og en god service. Det er på vores service, at vi skal adskille os fra storbyerne. For de produkter, vi kan tilbyde, dem har de også, fastslår Peter, der siden han var knægt altid har elsket en god handel med tilhørende god service.

Da han var 10 år, solgte han ål til byens borgere. Ål, han selv fangede i Vester Fjord sammen med en kammerat. Som 17-årig plantede han juletræer, der senere blev sat til salg, og allerede som 22-årig var han udlært som optiker. Således har han i år været i faget i 33 år.

- Ja, jeg har efterhånden været i gang længe. Men det bliver aldrig kedeligt. Jeg nyder virkelig mit arbejde, slutter Peter Møller, der lover, at de 25 år i spidsen for butikken markeres med en stribe gode tilbud i løbet af maj måned, ligesom der er en jubilæumsreception den 3. maj fra klokken 13 til 17.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...