Lokalt blev der bl. a. ydet støtte til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland

Normalt præsenterer Hobro Y’s Men’s Club alle årets donationer i forbindelse med en særlig donationsaften, men som så meget andet blev også den tradition i år forpurret af corona-krisen.

I stedet er donationerne i år blevet sendt direkte til modtagerne, og i alt er der i klubåret 2019-20 uddelt knap 50.000 kr. som Y’s Men’s klubben hovedsageligt har skaffet gennem salg på klubbens genbrugsmarked hver onsdag i Y’s Men’s Centret på Aalykkevej i Hobro.

Klubben har desuden en indtjening ved at uddele kirkeblade i tre sogne i oplandet, ligesom klubmedlemmerne “i normale år” fungerer som medhjælpere ved den årlige Rebildfest.

Blandt de initiativer, som Y’s Men’s Clubben i år har valgt at støtte er “Barnets Blå Hus i Vesthimmerland”, der netop er flyttet fra det tidligere posthus til en villa i Aars. Det er et tilbud under Blå Kors om støtte og behandling for børn og unge med deres forældre, der har særlige udfordringer i deres tilværelse på grund af alkohol eller stofmisbrug, og i huset er der både ansatte og frivillige medarbejdere til rådighed.

Tidligere på året havde klubben besøg af forstanderen og en beboer på Møltrup Optagelseshjem i Vestjylland, der er et næsten helt almindeligt hjem for hjemløse mænd i alle aldre. Fælles for dem er, at de ønsker at leve i et alkohol- og stoffrit miljø, og dét arbejde har Hobro Y’s Men’s Club også valgt at støtte med en donation.

Ligeledes er der blevet doneret penge til “Børnelejren på Langeland” - en forening, der udelukkende har til formål at kunne sende dårligt stillede børn og unge - sammen med deres pædagoger - på et ophold i landlige omgivelser på det sydlige Langeland.

Også projekter i udlandet har fået støtte, ganske vist gennem en lokal ildsjæl, Karen Pilgaard Nielsen, Hobro, der i otte år har samlet penge ind til et center “From Heart to Hand” i Ghana.

Centeret hjælper 20 familier og 53 børn, og tilskuddet fra Hobro går til opførelse af en hytte, der skal være bolig for børn og unge med voksne og volontører.

Sammen med de 130 øvrige Y’s Men’s klubber i Danmark støtter Hobro-klubben også et projekt i Bulgariens hovedstad Sofia, der under betegnelsen “Star of Hope” hjælper unge piger og forældreløse unge, der fylder 18 og derfor skal stå på egne ben.

Støtten fra Hobro er desuden med til at drive en skole i en flygtningelejr i Congo, hvor ca. 300 børn har søgt tilflugt for borgerkrigen i landet.

Hertil kommer støtte til et projekt for 2800 mennesker - både enlige og familier - der ad nye veje hjælpes ud af deres ensomhed.

Endelig er andre beløb sendt til KFUM’s soldaterhjem og til KFUM og K både lokalt og i Ukraine samt til støtte for gadedrenge i Kenya.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...