Mariagerfjord Cykler modtog 5000 kroner og kan næste år se frem til samme beløb

HOBRO: Hobro Y’s Men’s Club har i det forløbne år uddelt donationer på tilsammen 50.000 kr. til en række velgørende formål både lokalt og i ulandene.

Det fortalte klubbens præsident, Gunnar L. Hansen, Hobro, i forbindelse med en såkaldt præsentationsaften, som klubben forleden holdt i sit center på Aalykkevej i Hobro.

Her blev medlemmerne bl. a. orienteret om én af støttemodtagerne, foreningen Mariagerfjord Cykler, der blev stiftet i 2016 af lokale ildsjæle med dét formål at hjælpe unge, der af forskellige årsager er gået i stå efter det obligatoriske skoleforløb, til ny selvtillid via en 750 km lang cykeltur fra Hobro til Berlin.

Formand for foreningen, Bent Ringgaard, Hobro, stod for orienteringen og takkede samtidig Y’s Men’s klubben for støtten på 5000 kr. der bliver fulgt op af et tilsvarende beløb i 2019.

Bagefter berettede en af de cyklende unge, Nickie Mark Sørensen, med begejstring om sine egne erfaringer med cykelprojektet.

På klubmødet konstaterede Gunnar L. Hansen i øvrigt, at årets største donation fra Hobro Y’s Men’s Club på 10.000 kr. der er givet til Skrødstrup Efterskoles aktiviteter i Uganda.

Senere på året vil Mette og Henrik Kristensen fra efterskolen besøge klubben for at fortælle om dette projekt.

3000 kr. er gået til en nystartet børneklub i Nørager, som Y’s Men’s klubbens vicepræsident, Irma Jensen, Rørbæk, orienterede om. Under navnet "Banditterne" holder de 18 børn til i Ungdomshuset Skrænten, tæt på Sortebakkeskolen i Nørager, og i aktiviteterne indgår bl. a. spisning, samtale, bøn og bibelske fortællinger.

Andre lokale modtagere fik hver 2000 kr: Præsternes juleuddeling til trængende familier i Hobro, Julemærkehjemmet i Hobro, Kirkens Korshær, Vesterbølle Efterskoles projekt "Ud i verden" og til de himmerlandske søndagsskolers sommerlejr på Lejrgården i Dollerup ved Louns.

10.000 kr. er givet som del af de danske Y’s Men’s klubbers fælles støtte til Danmarks Kirkelige Mediecenter. Det driver et projekt, "Integration i børnehøjde", der skal give voksne i mange sammenhænge et redskab til at tale med børn om emnet flygtninge. 5.000 kr. er ydet til Danmissions børnecenter i Syrien, der hjælper børn af dræbte eller sårede forældre i krigen.

Mindre beløb er gået til hospitalsskibet "Mercy Ship" i Afrika, Diakonforbundets Handicaplejr, KFUM i Kosovo til indkøb af en minibus, kristen uddannelse af udenlandske unge på Diakonhøjskolen i Aarhus og til International KFUM, der driver en række hjælp-til-selvhjælp projekter til støtte for unge i flere ulande.

De mange støtte-kroner har Hobro-klubbens aktive medlemmer skaffet gennem projekter som genbrugsmarkedet på Aalykkevej, uddeling af kirkeblade i Rørbæk, Grynderup og Stenild sogne og frivillig assistance ved Rebild-festen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...