Business

Det kan være svært at gennemskue, om man betaler overpris for sin bredbåndsforbindelse. Internettet spiller en stor rolle i de flestes hverdag, og vi bruger den til at se Netflix, surfe online, høre musik og meget mere.

Virksomhed

TjekBredbånd

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjekbredbaand.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 27. september

Bliver du snydt for hurtigt bredbånd?

Det kræver hurtigt internet at benytte de forskellige tjeneser, og de danske forbrugere forventer i dag at få en hurtig og stabil forbindelse. De danske bredbåndsudbydere lover ofte guld og grønne skove, men ofte holder løfterne ikke i virkeligheden. I praksis betyder det, at mange danskere ikke får den internethastighed, som de havde forventet.

Sådan er reglerne for internethastighed

Når man køber internet hos en dansk virksomhed, så tager mange det som en selvfølge, at de får den forbindelse, som de er blevet lovet. Virkeligheden kan dog være en anden, for loven er lempelig, når det gælder internethastighed, hvilket mange ikke er opmærksomme på.

I Danmark er det ikke ulovligt for en internetudbyder at levere internet, som er langsommere end lovet. Faktisk skal internettet være mindst 25% langsommere end lovet, før man overhovedet har ret til at klage. Årsagen til denne paragraf i loven er, at der kan være mange faktorer, som spiller ind i forhold til internettets hastighed.

Det er også godt at kende reglerne vedrørende markedsføring af bredbånd. Når du skal undersøge hastighederne hos de forskellige udbydere, vil du eksempelvis ofte støde på ”op til”-hastigheder. I praksis betyder det, at udbyderen blot skal kunne garantere 80% af den annoncerende hastighed.

Når du kigger på internethastigheder, er det en god idé at kigge på minimumshastigheden, som udbyderen har pligt til at oplyse. Her kan du se den hastighed, som du som minimum har krav på. Denne hastighed kan variere meget fra udbyder til udbyder, så vær generelt opmærksom.

Der er generelt stor forskel på, hvor god de forskellige udbydere er til at overholde deres forpligtigelser i forhold til hastighed. Derfor er det en rigtig god idé, hvis du har styr på dine rettigheder i forhold til hastighed. Dette vil hjælpe dig til at stå stærkere, hvis du har en udbyder, som vil springe over, hvor gærdet er lavest.

Hvilken hastighed har du behov for?

Der er stor forskel på danskernes hastighedsbehov, når det gælder bredbånd. Behovet er i høj grad afhængigt af, hvor mange der er i husstanden, og hvor mange forskellige apparater i hjemmet, der skal være tilsluttet på én gang. Især familier med børn eller unge har ofte behov for en hurtig internetforbindelse, da der i mange tilfældes både bruges spilkonsoller, computere, tablet og telefoner.

Når du vurderer dit hastighedsbehov, skal du næsten kun kigge på downloadhastigheden. Uploadhastigheden er generelt sjældent relevant, medmindre man ofte skal uploade ting til internettet. Det er også altid en god idé at læse andre kunders vurderinger af en internetudbyder, da du derved kan få oplyst, om de generelt leverer en stabil forbindelse, som du vil blive glad for.

Sammenlign internetudbydere

Før du vælger en internetleverandør, er det generelt altid en god idé at sammenligne priserne hos flere forskellige virksomheder. På sammenligningssider som TjekBrebånd, er det muligt at se priserne hos alle udbydere på én gang. Dermed kan du undersøge, hvor du får mest for pengene.

Der er generelt rift om kunderne på det danske bredbåndsmarked, og det presser priserne. Dermed er der god chance for, at du kan få en bedre og hurtigere internetforbindelse, hvis du ikke er tilfreds med din nuværende leverandør.

Når du skal vælge internetudbyder, er det altid en god idé at sammenligne de bedste udbydere med hinanden. Dermed er du helt sikker på at få den bedste pris på det hurtigstige og mest stabile internet.