Business

Mange danskere køber i dag deres biler brugte for at få gode biler til fornuftige priser

Virksomhed

Tjekbil

Webside

https://www.tjekbil.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. november

Danskerne elsker brugte biler, men alt for mange bliver snydt

Faktisk er salget af brugte biler gået så godt, at danskerne i 2017 slog alle tidligere rekorder med hele 542.680 afsluttede handler. Til sammenligning har man samme år registreret 222.482 salg af nye biler.

Danskerne er tilsyneladende ikke blege for at gøre en god handel og samtidigt spare penge, særligt ikke efter at registreringsafgiften blev sat ned og gjorde det billigere at købe bil.

Men selvom mange købere lovpriser brugtbilshandel, gemmer der sig skrækscenarier iblandt de mange succeshistorier. Ifølge både FMD og Forbrugerrådet Tænk er der i takt med det stigende antal brugtbilssalg også sket en stigning i antallet af sager, hvor køberne føler sig snydt efter deres køb af en brugt bil.

Undgå at brugtbilhandlen ender i en tragediehistorie

Hvad enten sælgeren af den brugte bil der har fanget dit øje måtte være en lægmand, der blot har smidt en annonce på Facebook eller en reel bilforhandler i dit nærområde, bør første skridt i enhver købsproces altid være at tjekke nummerpladen på din bil.

En bil kan gemme på mange skavanker, som du ikke finder ved at sparke lidt til hjulene på bilen og tjekke, hvor komfortabelt forsædet er.

Derfor er det vigtigt at tjekke bilens plade og sikre dig, at der ikke er restgæld i bilen, som du pludselig kan komme til at hænge på, når først købet er gennemført.

Det er igennem de fleste apps og sider, hvor der kan søges nummerplade-informationer også muligt at få adgang til tidligere synsrapporter og derved se, om bilen har haft alvorlige fejl, skader eller lignende. Det er således muligt at diskutere tidligere problemer med sælgeren, så du kan sikre dig, at alle disse er blevet udbedret tilfredsstillende.

Synsrapporterne giver dig ydermere også mulighed for at tjekke, om sælgeren skulle have besluttet at ”pynte” på bilens kilometertal, og kan angive, hvornår bilen forventes at blive indkaldt til periodisk syn.

Som køber er det ikke nok, at du kender dato på det sidst udførte bilsyn, da der ikke altid automatisk er 2 år imellem at bilen skal synes. Du bør derfor være opmærksom på at undersøge, hvilken synsdato bilen er registreret med.

Find den nærmeste synshal

Du kan tjekke hvor de nærmeste synshaller i dit område befinder sig og hvilken godkendelsesprocent de enkelte værksteder har, hvis du ikke allerede har et foretrukket synssted.

Når der er styr på bilens historie, og der ikke lurer uventede gældsbeløb eller fejl under motorhjelmen, bør bilen gennemgås for fysiske fejl og mangler.

Her er det altid en god ide at have en ven med, særligt hvis det er dit første bilkøb, eller hvis du ikke har megen erfaring med biler og disses dele. Gennemgå bilen grundigt for slitage og brug eventuelt en netguide, så du ved hvor du skal kikke og efter hvad. Bed også om at prøvekøre bilen i minimum 30 minutter.

Med en lille mængde forsigtighed og en god mængde sund fornuft, er det således muligt at undgå de hyppigste faldgruber indenfor brugtbilskøb, der har plaget de danske købere i 2017.