Business

Virksomhed

Amrop

Annonce Virksomhedsprofil - 29. januar

Det er in at være en ”nørd”

Ordet nørd har stort set altid haft en negativ klang.

Da vi var børn der var det et skældsord, og sådan at vi kunne tale nedladende til vores klassekammerater eller søskende. Det blev forbundet med den stereotypiske figur i en tegneserie. Nørd; Rødhåret, med fregner, har briller, en snotnæset, bukserne trukket højt op, læsper og har ingen venner.

Det var ikke særlig sjovt at være en nørd, da vi var børn, men det har sin fordel, når man er kommet op i alderen.

Det er attraktivt at være godt begavet

Ifølge ordbogen så er en nørd:

1.person, som regel ung mand, der er yderst optaget af tekniske og naturvidenskabelige interesser, men ellers er klodset og upraktisk.

1.a person der er (for) stærkt interesseret i et bestemt emne.

2.idiotisk og irriterende person.

Du kan være en nørd på mange måder. Både indenfor dit fag men bestemt også udenfor på hobbyniveauet.

En nørd er generelt en som brænder stærkt for noget. Om det så er klima, bæredygtighed eller politik der trækker, så er det en stærk interesse der driver læsset.

Så selvom det ikke var smart at være en nørd i skolen dengang, at du var et barn, så er det altså yderst praktisk når du skal ud på arbejdsmarkedet. Det er for virksomheder guld værd at have ansatte, som brænder for det som de laver, og som gerne vil udvikle sig og blive bedre til det, som de foretager sig

En nørd på arbejdspladsen

Er du en af dem, som bare suger til dig? Der findes mennesker, som er opsat på at lære og forstå alt det, som de kan komme i nærheden af. Vil du gerne være lidt mere teknisk, så du kan være ham på kontoret, der lige kan fikse og hjælpe med de der irriterende småting, som ingen forstår?

Hvis du er en nørd i dit fag, så er du garanteret også ret dygtig til det, som du foretager dig. Eftersom headhunting er blevet mere og mere populært i dag på tværs af de forskellige stillinger, så er det ikke en skam at blive lagt mærke til og stemplet som en nørd.

Det er en styrke at kunne sit stof, og det er attraktivt på arbejdsmarkedet og socialt generelt.

De forskellige former for intelligens

Intelligens kan komme i mange forskellige varianter. Der findes faktisk hele ni forskellige former for intelligens.

Naturalistisk intelligens

Menneskers følsomhed over for den naturlige verden. Før i tiden var dette en af de vigtigste former for intelligens at besidde, da landbrug og jagt var en vigtig del af overlevelsen og da disse ting var afhængig af denne form for intelligens.

Musikalsk intelligens

Nogen mennesker er meget draget af det musikalske. De hører altså lyde og toner, som andre ikke nødvendigvis opfanger.

Logisk-matematisk intelligens

Dem som har denne form for intelligens kan ræsonnere sig til at vinde enhver debat, og har højst sandsynligt altid svaret, når der skal løses en ligning.

Eksistentiel intelligens

Vi har alle en ven, som er dybt filosofisk. En som tanker hvorfor, hvordan og hvad til alt. De stiller store spørgsmål og har dybe tanker. De kan godt virke meget spirituelle og åndelige, men i virkeligheden, så er de bare eksistentiel intelligente.

Interpersonel intelligens

Denne form for intelligens er den, som gør dig klog på mennesker generelt. Besidder du denne så har du evnen til at komme ud af det med stort set alle mennesker. Du har altså evnen til at kommunikere og fornemme stemningen imellem dig selv og andre mennesker.

Kropslig eller kinæstetisk intelligens

Dem som besidder denne form for intelligens formår stort set altid at bevæge sig yndefuldt. Om det så kommer til dans, sport eller noget helt tredje. De har sans for timing og koordination.

Sproglig intelligens

Sproglig intelligens er den form for intelligens som er mest udbredt blandt mennesker. Personer med denne færdighed har mulighed for at udpege meget komplekse betydninger i tekster i større eller mindre grad.

Intra-personlig intelligens

Er du intra-personlig intelligent, så besidder du evne til at forstå dig selv, dine tanker og dine følelser.

Du har en bredere forståelse af menneskets psyke, og har måske en tendens til at være lidt genert.

Rummelig intelligens

Menneskets evne til at rumme ting i tre dimensioner.

Mentale billeder, en dynamisk fantasi, billedmanipulation, kunstneriske- og grafiske færdigheder og et rummeligt ræsonnement. Disse mennesker er meget kreative. Denne form for intelligens er primært noget som vi ser ved det visuelle såsom billedhuggere, arkitekter, malere mm.