Business

Der er en lang liste over ting, der skal overvejes, før man går i gang med byggeprojekt.

Virksomhed

Bedst & Billigst

Telefon

70 26 74 74

E-mail

bb@bedst-billigst.dk

Webside

https://www.bedst-billigst.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 20. august

Få styr på budgettet

For langt de fleste har prisen en stor betydning. Undgå derfor ubehagelige økonomiske overraskelser i dit byggeprojekt med et gennemarbejdet budget. Læs her, hvordan du kan lægge et fornuftigt budget, som holder.

Er du på udkig efter god kvalitet til en fornuftig pris, så kan du med fordel besøge Bedst-billigst.dk, hvor du finder et stort udvalg af billige vinduer og døre til dit byggeprojekt.

Derfor er det vigtigt

Uanset om det er et stort eller indre byggeprojekt, som du står overfor, kan det altid betale sig at lave et budget - altså et overslag over fremtidige udgifter på projektet.

Det handler ikke kun om at få styr på økonomien. Når du udarbejder et budget medfølger en række overvejelser, som er værd at være opmærksom på. Dit vidensniveau og forudsætninger øges nemlig betragteligt, når du skal tage stilling til, hvilken vare du vil købe, hvor store mængder osv.

Det første budgetoverslag

Dit første budgetoverslag bliver en slags ledetråd, som kan give dig et fingerpeg om, hvorvidt projektet overhovedet er realistisk rent økonomisk. Senere i forløbet bliver budgetoverslaget et godt styringsredskab, som du vil få stor gavn af.

Den rigtige budgetpris

Det er meget vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du kan få den rigtige budgetpris. Det kan du gøre gennem specifikke tilbud på en konkret ydelse fra eksempelvis ingeniørrådgivning på projektet. Der findes forskellige firmaer og organisationer, som arbejder med faste priser på ydelser i form af et skitseforslag. Måske skal du også overvej, hvad forbedringerne betyder for boligprisen på din ejendom i dit område.

Hvilke udgifter skal du huske?

Der findes ingen facitliste for, hvilke udgiftsposter du skal have med i dit budget. Men en god hovedregel er, at jo mere specifikt og detaljeret dit budget er, jo større er chancen for, at det kommer til at stemmer overens med den endelige, samlede udgift.

Sådan bruger du budgettet

Budgettet skal udgøre dit styringsredskab for økonomien i dit byggeprojekt. Fokusér derfor på de enkelte budgetbeløb, efterhånden som de bliver relevante i byggeprocessen. Således bliver budgettet og de enkelte poster også til en del af kontrollen på byggeprojektet.

Bevar kontrollen

Kontrol er et nøgleord, når det kommer til brugen af et budget under et byggeprojekt, som kan deles op i to faser: Forslags- og projekteringsfasen og udførelsesfasen. I den første fase er det mest aktuelt med styring af rådgiverhonorar osv. Hvor det i udførelsesfasen i stedet er håndværkerudgifterne, der skal være fokus på med udgangspunkt i de fastlagte, indhentede tilbudspriser.