Business

Hvis du selv oplever milde symptomer på åreknuder eller nogle i din tætte familie, er det en god idé at vide lidt mere, end bare den almindelige viden, som de fleste af os kender.

Virksomhed

Venecenter.dk

Webside

https://venecenter.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 15. april

Fakta om åreknuder – læs med her!

Det er vigtigt helt at forstå, hvordan det kan være, at det er opstået, og hvad det egentlig er. Det mange af os kendetegner det ved er udseendet af det på benene, men der er en grund til, at det er opstået, og der ligger en forklaring bag.

Hvad er åreknuder?

Åreknuder er kendetegnet ved snoede overfladiske blodårer, der oftest forekommer på indersiden af underbenene. Hvorfor opstår det så? Ja, det kommer af en værre blodcirkulation i venerne. Blodcirkulationen kan være blevet dårligere på grund af veneklapperne. Det er dem, der sørger for, at blodet flyder tilbage, når det bliver pumpet. Dog kan der opstå det, at hvis veneklapperne ikke fungerer optimalt, vil de lække blod tilbage i venerne. Det er derfor, at vi oftest ser åreknuder i benene, fordi blodet i benene bliver pumpet opad, men tyngdekræften trækker blodet ned.

Åreknuder ses oftere hos ældre mennesker, fordi veneklapperne er mere slidt end hos en ung person. Det er næsten umuligt at undgå at få åreknuder, da vi alle lever længere og længere tid, og problemer med åreknuderne bliver også forværret i takt med, at man bliver ældre. De er mere set hos kvinder, ældre mennesker eller overvægtige. Men det er vigtigt at huske, at det faktisk kan opstå for os alle, fordi forekomsten af åreknuder er arvelig.

Hvis du er blevet meget bekymret, fordi du har set åreknuder på dine ben, så skal du bestemt ikke være det! Der er nogle, der oplever smerte og hævelse, og det er der behandling for. Det største problem for de fleste er, at det ikke er så pænt på benene.