Business

Halvdelen af den danske befolkning bekymrer sig over tandlægebesøg, og op mod 10% er så bange, at de helt opgiver tandlægebesøg. Hvad stiller man op med sin tandlægeskræk?

Virksomhed

Tandlægerne Spentrup

Adresse

Stationsvej 17, 8981 Spentrup

Telefon

86 47 76 77

E-mail

kontakt@tandlaegernespentrup.dk

Webside

https://tandlaegernespentrup.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. maj

Har du tandlægeskræk? Vi hjælper dig med at gøre noget ved det

Du kender det måske selv. Du bookede en tid ved tandlægen for nogle måneder siden, og pludseligt er det blevet ugen, hvor du skal til tandlægen. Du kradser dig i håret og prøver på at finde den bedste undskyldning for at slippe. Du er dog absolut ikke ene om at sidde i sådan en situation, da hver 10. dansker faktisk er så bange for at gå til tandlæge, at de helt udelader at blive undersøgt, indtil at smerten er ulidelig.

Vi har nedenfor samlet nogle af de typiske symptomer på tandlægeskræk samt negative konsekvenser.

Aflysning af tider

Som vi nævner indledningsvis, så er dette en klassiker. Man gør alt hvad man kan for at finde en undskyldning – det værende sig en god eller dårlig én af slagsen. Problemet med denne adfærd er, at eventuelle skader og gener i munden ofte bliver værre, hvis man lader dem stå til ubehandlede. Om dette fænomen udtaler det lokale tandlægehus Tandlægerne Spentrup, som ligger i Randers, følgende: ”Jo længere tid der går, jo mere angst bliver man for sit besøg hos tandlægen. Vi kan kun opfordre til at komme afsted, tandeftersynet giver ingen ubehag, men til gengæld overblik over din tænder og munds tilstand samt hvordan en skræddersyet behandlingsplan kan genskabe din tillid til tandlægen – hvis der er behov for en behandlingsplan overhovedet”.

Dårligt helbred - skader der bliver værre med tiden

Meget nært det forrige punkt, så betyder de aflyste tider også ofte, at eventuelle skader i munden og i tænderne forværres. Mindre skader og problemer der starter i munden, kan sprede sig til andre nærliggende områder såsom kæben, ørerne og svælget, da det hele er forbundet.

Tabu – irrationelt og barnligt

Måske du kender dette. Du har ikke lyst til at tage til tandlægen og finder blot en kedelig undskyldning? Det er slet ikke uset. Faktisk anses tandlægeskræk for at være et ret udbredt og tabubelagt problem. Derfor kan det være uhyre svært at komme til livs, da der generelt ikke bliver talt om lidelsen. Tandlægen fortæller os følgende omkring deres møde med tabuet: ”For mange er det tabubelagt og flovt, hvorfor de ikke deler det med andre. Mange er sure på sig selv over, at de har det sådan, og den rationelle og fornuftige side af deres bevidsthed fortæller, at det er noget pjat at have det sådan. Men den dybere del af bevidstheden glemmer ikke fortidens ubehagelige oplevelser, og siger derfor noget andet. Og følelser kan være svære at styre!”.

Magtesløshed – hvad skal der ske?

Når man ligger der i stolen uden det bedste udsyn, da der ofte er klinikassistenter, hænder, instrumenter og et projektørlys i nærmeste udsigt, så kan det være svært rigtigt at kunne følge med i, hvad der rent faktisk foregår. Dette kan også være en af grundende til, at så mange synes, at situationen er ubehagelig. Tandlægeklinikker, som aktivt arbejder med tandlægeskræk, sætter fokus på information under behandlinger for at imødekomme denne bekymring. Fokus ligger da på at informere patienten i stolen omkring dét der foregår, så man genvinder lidt af overblikket.

Grundet det store problem med tandlægeskræk, er der flere og flere tandlægeklinkker, der håndterer tandlægeskræk særdeles professionelt. Tandlægerne Spentrup er en af de tandlægeklinikker, der oplever stor succes med tandlægeskræmte patienter fra både Randers N, Hobro, Mariager, Hadsund og opland, som du dermed med fordel kan besøge, hvis du lider af tandlægeskræk.