Business

Der er en lang og spændende historie bag virksomheden Hera El- og Instrumentservice A/S.

Virksomhed

HERA

Adresse

Sortenborgvej 33, 8600 Silkeborg

Telefon

+45 87 700 500

E-mail

kontor@hera.dk

Webside

https://hera.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 11. november

Historien bag Hera El- og Instrumentservice A/S i Hobro går langt tilbage

Den lokale el- og instrumentvirksomhed i Hobro, Hera El- og Instrumentservice A/S, har en virksomhedshistorie, der går mange år tilbage. Hera El- og Instrumentservice A/S opkøbte den lokale virksomhed, Elteknik A/S, i 2011. Dengang var virksomheden ejet af Poul Overgaard Krogh og Henrik Skinnerup. Elteknik A/S har desuden en historie i Hobro, der går helt tilbage til 1950’erne.

Hans Madsen, som er tidligere medejer af Elteknik A/S, har siden 60’erne været en del af virksomheden. Hans Madsen sagde i 2005 farvel til elarbejdet efter at have været i branchen i 45 år. Hans overladte trygt virksomheden i sine dygtige medejeres hænder – og siden hen har ejerskabet skiftet til at være en del af Hera El- og Instrumentservice A/S.

Opkøb af lokal og erfaren virksomhed

Hera El- og Instrumentservice A/S er en virksomhed med blandt andet afdeling i Hobro. Virksomhedens ejere så stort potentiale i at opkøbe Elteknik A/S blandt andet på grund af de stærke rødder, som går helt tilbage til 50’erne. Tilbage i 60’erne var virksomheden med til at lægge el ind på gårde, der endnu ikke havde benyttet sig af el, men kun gas og petroleum.

I starten var virksomheden en mindre én af slagsen, der udførte landbrugsinstallationer i nærområdet. Med tiden voksede virksomheden til at have store industrikunder i Hobro og omegn. Den veldrevne og erfaringsrige virksomhed var interessant for Hera El- og Instrumentservice A/S at opkøbe – netop fordi de vægter velovervejede opkøb højt.

Fordelen ved at vækste med øje for relationer

Hos Hera El- og Instrumentservice A/S er der fokus på, at deres opkøb skal give bredere mening for virksomheden, herunder de ansatte og lokale kunder. En stor del af drivkraften for medarbejderne, der var at finde hos Elteknik A/S, var at være til stede lokalt. At skabe en lokal relation til sine kunder var vigtigt for mange af medarbejderne, og den værdi kunne Hera El- og Instrumentservice A/S med fordel se sig selv i.

For Hera El- og Instrumentservice A/S var opkøbet en del af udviklingen af virksomheden, og opkøbet gav meget mening for både Hera El- og Instrumentservice A/S og Elteknik A/S. På den måde kan Hera El- og Instrumentservice A/S være med til at opretholde en stærk el- og instruments-virksomhed i Hobro, hvilket gør, at de kan rykke ud til akutte situationer i lokalområdet, som de ansatte har stort kendskab til.

Historien om Hobro-afdelingen er et flot eksempel på en virksomhed, der i høj grad værner om deres lokale kunderelationer. Efter opkøb i Hadsund og Hobro er deres adresse flyttet fra Silkeborg til Hadsund, fordi de ønsker at blive endnu mere synlige.