Business

Det er lovpligtigt, at du får din bil synet, og dette skal gøres hvert andet år, når bilen er mere end fire år gammel.

Virksomhed

Automekanikere.dk

Webside

https://automekanikere.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 26. august

Hvad kan du selv gøre inden et bilsyn?

Bilsynet skal ske hos en professionel, men prisen hos forskellige mekanikere kan variere, og derfor kan det være en god ide at undersøge priserne hos forskellige mekanikere, så du ikke bare vælger den første mekaniker, du støder på. Find bilsyn i Hobro her.

Godkendt eller ikke godkendt

Når din bil har gennemgået et bilsyn, vil du få et svar, der enten vil være ’godkendt’, ’betinget godkendt’, ’kan godkendes efter omsyn’ eller ’ikke godkendt’ alt efter, hvilken stand bilen er i. For at gøre sandsynligheden større for, at din bil bliver godkendt efter bilsynet, er der nogle ting, du selv kan tjekke på din bil inden synet.

Lygterne

Lygterne på din bil kan hurtigt blive defekte, uden at du opdager det. Hvis du for det meste kører om dagen, vil du ikke lægge mærke til, at forlygterne ikke virker længere, og du vil generelt have svært ved at se, om baglygterne virker. Derfor bør du, inden synet, tjekke om alle lygterne på bilen virker. Dette gælder både for- og baglygter og blink- og tågelys. Tjek også, at lyset ved nummerpladen virker.

Vinduesviskere

Det er også værd at tjekke vinduesviskerne på din bil. Hvis vinduesviskerne er slidte, vil de ikke være i stand til at tørre ruden af tilstrækkeligt, hvilket kan formindske dit udsyn. Derfor kan det være en god ide at skifte vinduesviskerne, hvis det er lang tid siden, at det sidst blev gjort.

Dækkene

Inden bilsynet bør du også tjekke bilens dæk. Der er et mønster på dækkene, der er med til at indikere om dækkene er slidte, og mønstret skal være mindst 1,6 millimeter højt. Hvis dækkene ikke lever op til dette, skal de skiftes inden synet.