Business

Vi lever i en tid, hvor det er gået op for de fleste, at det er vigtigt at tage miljørigtige valg. Det kan dog ofte være både besværligt og dyrt.

Virksomhed

Dansk Varme Service A/S

Telefon

7010 9800

E-mail

info@dvsas.dk

Webside

https://www.danskvarmeservice.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 11. oktober

Investér i et solvarmeanlæg: Det er en god beslutning for både klimaet og din økonomi

Med et solvarmeanlæg, er der både mange penge at spare, og så er det en utrolig klimavenlig løsning. Ofte er der flere tusinde kroner at spare på at installere solvarme, og anlægget har således tjent sig ind efter kort tid. I det følgende kan du læse mere om, hvad et solvarmeanlæg er, og hvorfor du bør skifte til det.

Hvad er et solvarmeanlæg?

Et solvarmeanglæg kan både bruges til opvarmning af boligen og brugsvand. Det fungerer således, at der installeres en solfanger, der er tilkoblet rør med en frostsikret væske, der varmes op og løber ned til en varmtvandsbeholder. Her omsættes varmen i væsken til det vand, der er i beholderen. Herefter kan det opvarmede vand i beholderen, som nævnt, benyttes både til opvarmning i hjemmet og brugsvand. Solvarmeanlæggets størrelse afhænger af, hvor mange I er husholdningen og selve størrelsen på huset.

Hvornår bør jeg skifte?

Det er allermest fordelagtigt at skifte til et solvarmenalæg, hvis du lige nu har et gas- eller oliefyr til at varme huset op. Disse er utroligt dyre i drift og bruger meget energi. Af samme grund er de ikke miljørigtige varmekilder. Det anbefales derfor at skifte til et solvarmeanlæg, når du alligevel skal have skiftet dit gas- eller oliefyr ud. Derudover er det en god idé at overveje at installere det, hvis du skal have udskiftet eller renoveret taget, da solcellerne som regel lægges i taget. Har du overvejet jordvarmeanlæg, men har en for lille grund, er solvarmeanlægget desuden et godt alternativ, da det ikke kræver, at din grund er en bestemt størrelse.

Så meget kan du spare

Hvor meget du sparer afhænger af, hvor mange der er i husholdningen, og hvor stor en bolig, der skal opvarmes. Det er derfor ikke muligt at give et præcis estimat. Man siger dog som regel, at man kan spare op til 70 % på brugsvand og 30 % på opvarmning ved at skifte til et solvarmeanlæg fra gas- eller oliefyr. Derudover er der særligt mange penge at spare, hvis du har energikrævende installationer som for eksempel en swimmingpool eller et spabad. Her er det altså især en god idé at overveje at skifte til solvarmeanlæg.

En miljørigtig beslutning

Et solvarmeanlæg er en utrolig god beslutning ikke kun for din økonomi, men også for miljøet. Anlægget bruger nemlig solens naturlige ressourcer til at opvarme din bolig og dit vand i stedet for for eksempel at bruge olie eller gas. Derfor er det altså ikke kun med tanke på din privatøkonomi, men også klimaet, at du bør overveje at skifte din nuværende varmeløsning ud med et solvarmeanlæg, hvis det nuværende er mindre miljørigtig.