Business

Det er ikke nødvendigvis en let beslutning, om man skal lade sin bil skrotte, men det ér dit ansvar, at bilen skrottes forsvarligt, når den ikke længere egner sig på vejene.

Virksomhed

Hobro Autogenbrug

Adresse

Smedevej 9A, 9500 Hobro

Telefon

98524545

E-mail

HPF@dataophug.dk

Webside

https://www.hobroautogenbrug.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 3. januar

Når bilen skal skrottes

Når en beslutning er taget herom, er det vigtigt at gå til en autoriseret autoophugger, der yder ordentlig behandling af udtjente køretøjer før de genanvendes.

Skrot eller salg?

Det kan være dyrt at være bilejer. Især hvis bilen er oppe i årene. Man når til et punkt, hvor det er mere profitabelt at skrotte sin bil fremfor at sælge den. Men hvornår er det lige, at bilen skal skrottes? Der findes ingen faste regler om, hvornår din bil skal skrottes. Det er op til dig at bestemme, hvorvidt din bil har udtjent sin pligt. Når det gælder totalskadede biler, er det dog som oftest mest fordelagtigt at skrotte den. “Totalskadet” vil sige, at reparationsudgifterne på bilen overskrider 65% af bilens værdi. Overstiger udgifterne ikke dette, er det i højere grad stand, alder og kørte kilometer der gør sig gældende i beslutningen herom. Hertil kan autoriserede autoophuggere kan yde god rådgivning.

En andens mands skrot…

...er en anden mands præmie. Nærmere bestemt en skrotpræmie. En godtgørelse af bilskrotning baserer sig på bilens alder og til dels brændstof, men alle person- og varebiler indregistreret efter juni 2000 kan få udbetalt skrotningsgodtgørelse. Skillevejen for den økonomiske gevinst er, hvorvidt bilen er indregistreret før eller efter 2006.

Overvejer du skrotning af bil i Nordjylland, kan bilen med stor fordel tages til en autoophugger, hvor der sørges for en godkendt og miljørigtig bortskaffelse af bilen. Har du ikke allerede afmeldt bil og nummerplade, er der også mulighed for assistance hertil. Kan du af gode årsager ikke selv fragte bilen, er der ligeledes mulighed for afhentning. Det er altså slet ikke besværligt at få skrottet sin bil.

Skrot er ikke bare skrot

Når vigtigheden af et autoriseret autoophug italesættes, menes der ikke kun, at den pågældende bil afskaffes sikkert og i henhold til lovgivning, men at der også er en række miljøbevidste fordele. De dele og materialer i bilen, der kan genanvendes, bliver nemlig genanvendt. Så hvis du alligevel ikke er klar til at vinke farvel til dytten og i stedet vil reparere den, kan du købe genbrugte autodele - altså reservedele - hos din din lokale autoophugger.