Business

Synes du også, at det værste ved turen til Ikea er den efterfølgende samling af møblerne? Det har en ny webportal fundet løsningen på.

Virksomhed

Handyhand

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Aarhus C

E-mail

kontakt@heymate.dk

Webside

https://handyhand.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 6. maj

Nu kan du få hjælp til at samle Ikea-møblerne

Du kender det sikkert - du står i Ikea og kigger på nye, flotte møbler, men kan næsten allerede på forhånd fornemme anstrengelserne og frustrationen i kroppen, når du forestiller dig, hvordan møblerne senere skal samles. Det kan nemlig være noget af en udfordring, når de nyindkøbte møbler skal samles.

Brugervejledningerne kan synes som værende det rene volapyk, og hvis man overser et trin, kan det være nødvendigt at starte helt forfra. Den udfordring har stifterne bag webportalen Handyhand i hvert fald kæmpet med.

Derfor besluttede de at oprette et sted, hvor man kan betale andre for at samle møblerne, så man selv slipper for det.

Hjælp til praktiske opgaver

Idéen med siden er simpel. På Handyhand kan man udbyde mindre, praktiske opgaver, og så kan privatpersoner byde ind på de opgaver, som de gerne vil hjælpe med at løse.

Det kan for eksempel være ting som samling af Ikea-møbler, maling af værelser, beskæring af buske eller rensning af tagrender. Altså opgaver, der er lidt for små til, at det kan betale sig at hyre en professionel til opgaven, men stadig så en så irriterende opgave i hverdagen, at man gerne vil betale en handyman for at gøre det. Samtidig er opgaven så forholdsvis simpel, at privatpersoner uden nogle professionelle kompetencer kan løse opgaverne.

Siden egner sig dermed også til dem, der gerne vil tjene lidt ekstra penge i hverdagen og byde ind på nogle af opgaverne. Det kan være fordi, de studerer eller er pensionister, eller på anden måde har tid til overs i hverdagen og gerne vil have lidt ekstra penge mellem hænderne.

Skatten må ikke glemmes

Handyhand er et eksempel på en deleøkonomisk platform, og dermed skriver siden sig lige ind i tidens trend.

Deleøkonomi, der er betegnelsen for det økonomiske princip, hvor privatpersoner deler, lejer, køber eller bytter produkter, ejendele eller tjenester af hinanden, har virkelig vundet frem i løbet af de seneste år.

Trenden har dog også skabt en del debat herhjemme. Kørselsvirksomheden Uber måtte for eksempel lukke i Danmark efter en lang periode med højlydte protester og demonstrationer fra den professionelle taxabranche.

Protesterne fra de professionelle virksomheder går blandt andet på, at alt for mange af de private glemmer at betale skat af deres indtægt, og derfor kan de tage en meget lavere pris for ydelserne end de selv kan - og det giver en uretfærdig konkurrencefordel.

Som reglerne er nu, er det de private arbejdstageres eget ansvar at sørge for, at der bliver betalt skat af de penge, som de tjener. Som tommelfingerregels skal man huske på, at der som udgangspunkt skal betales skat - og endda eventuel moms - af alle de penge, man tjener på at udbyde sin arbejdskraft.