Business

Virksomhed

RealMæglerne

Telefon

3634 0800

E-mail

info@mailreal.dk

Webside

https://www.realmaeglerne.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 15. januar

Ny bolig eller forbedring af din nuværende? – Her er nogle gode råd

Du står måske i en situation, hvor du ønsker noget forandring omkring dig? I mange tilfælde handler det om boligen, som ikke længere føles som det hjem, det burde føles som. Der er mange muligheder i denne situation og mange grunde til følelsen er opstået. Uanset hvad er det vigtigt at gøre sig de rigtige overvejelser for måske dit første løsningsforslag ikke er det rigtige for dig.

Trænger du til fornyelse i hjemmet?

Det kan være super svært at sætte ord på drømmen om at forny sin bolig, særligt med de mange gode muligheder man har. De to overordnede ville være, at købe et nyt hus eller renovere sit nuværende, så det alligevel føltes som et nyt. Det kan være svært at gennemskue hvad der bedst kan betale sig.

Jo mere afklaret du er, desto mere målrettet kan du begynde at søge. Hvor vil du gerne bo? Hvor meget plads har du brug for? Skal der være have? Vil du selv sætte præg på indretningen, eller skal boligen være indflytningsklar? Når du har afklaret dine umiddelbare ønsker og behov, bliver det både nemmere og hurtigere at finde det rigtige.

Skal du købe ny bolig?

Få styr på økonomien inden man kaster sig ud i søgningen på en ny bolig. Det er ærgerligt at falde for et hus, der koster mere, end du har råd til. Omvendt er der ingen grund til at kigge efter en lillebitte lejlighed, hvis du både har lyst og råd til noget, der er større. Skab dig med fordel et overblik over din økonomiske situation og gør det eventuelt i samarbejde med en rådgiver.

Baser dog ikke dit boligkøb på, at du i fremtiden mener, at din kommende bolig i fremtiden vil stige i pris. Det er bedre at finde en bolig, der matcher det liv og den økonomi, du har her og nu. Og i det regnestykke skal der også være plads til uforudsete udgifter, så du kan sove trygt om natten.

Med et overblik over økonomi og boligbehov kan du søge mere målrettet efter dit næste hjem. Her er det relevant at tage fat på Realmaeglerne, som har det bedste overblik over hvilke boliger der rent faktisk står til rådighed for dig. En realmægler hjælper dig til at opspore din drømmebolig og de hjælper dig til at se ting og muligheder, man måske ikke på egen hånd kan gennemskue.

Renovering af din nuværende bolig

Man bør overveje grundigt hvorfor man ønsker en ny bolig, og om det man synes man mangler, kan løses i sin nuværende bolig. Ældre huse kan have charme og sjæl, men også tit skavanker, der skal rettes op på. Der findes mange ældre huse af rigtig god kvalitet, som man ikke bare river ned. Man kan sagtens gøre ældre huse lige så energivenlige som nyere. Selvom det kan være ret omfattende, så kan det være en god løsning. En klat maling kan gøre mere end man umiddelbart tror og måske det der i virkeligheden irriterer en i hverdagen, er den dårlige udnyttelse af boligens ellers gode plads.

Spørg dig selv, hvor meget der skal til, før huset har den stand, du gerne vil ende op med. På den måde finder du ud af, om en renovering kan betale sig i den situation du står i. En renovering har mange forskellige stadier og det er op til dig hvor meget du mener du nuværende bolig har brug for. Der er den helt store, som handler om selve husets stand, dette kunne være en energioptimering. På den anden side er der den mindre, som udelukkende handler om mindre tiltag der gør boligen mere behagelig og praktisk at bo i.