Business

Virksomhed

Køkken24 ApS

Adresse

Kilen 2, 6330 Padborg

Telefon

70226690

E-mail

info@koekken24.dk

Webside

https://www.koekken24.dk/hvidevarer/opvaskemaskiner.html

Annonce Virksomhedsprofil - 15. januar

Sådan bliver du bedre i køkkenet

Går du med tanker om at blive en bedre kok, og kunne imponere venner og familie med dine fantastiske egenskaber i køkkenet? Så er du ikke alene. Flere og flere både mænd og kvinder går op i at være dygtige i køkkenet og servere god hjemmelavet mad. Derfor får du her vores tips til, hvordan du går fra middelmådig til mesterkok.

Styr på dit udstyr

Drømmer du om at blive en bedre kok, er det første du skal kigge på dit køkkengrej. Udover at det rigtige udstyr i køkkenet i mange tilfælde kan få maden til at smage bedre, gør det det også sjovere, nemmere og hurtigere at lave maden. Vi har alle prøvet at skære tomater med en sløv kniv eller stege en omelet på en pande uden belægning – og det er ikke noget man har lyst til.

Af den grund bør du hurtigst muligt komme i gang med at opdatere dit køkkenudstyr. Da det hurtigt kan blive en dyr affære at udskifte det hele på en gang, kan det være en fordel at tage det i etaper – start med det udstyr som du har mest brug for. Det kan for eksempel være en skarp kniv eller en opvaskemaskine, som faktisk spiller en stor rolle i forhold til glæden ved madlavning.

Lær de basale teknikker

Nu når du er begyndt at samle på det rigtige udstyr, er det tid til at kigge på selve madlavningen. Og som det gælder for så mange andre ting i livet, må man lære at kravle før man kan gå. Derfor skal du starte med at lære de grundlæggende trin i madlavning, og herefter excellere i dem. Det betyder at du skal kunne koge den perfekte kartoffel, koge et blødkogt æg, stege en ordentlig bøf og lave en opbagt sovs i søvne.

Herudover skal du øve dig i smagskombinationer og finde ud af hvilke madvarer og krydderier der passer godt sammen. Det kan være en fordel at investere i en ordentlig kogebog – vælg gerne en der passer til den type mad du gerne vil lave, hvad end det er dansk, fransk eller asiatisk. Har du venner eller familie der er dygtige i køkkenet, kan du også tage ved lære fra dem.

Eksperimenter dig klogere

For at gå fra at være en middelmådig kok til at være en mesterkok, kræver det at du eksperimenterer i køkkenet. Prøv sammensætninger af der ikke er prøvet før, eller tilbered retterne på utraditionelle måder. Det er selvfølgelig risiko for at det går galt og bliver uspiseligt, men nogle gange vil du lykkedes med det og kreere en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Når du eksperimenterer med madlavningen vil du samtidig få større forståelse for de forskellige tilberedningsmåder og forskellige madvarer og krydderier.

Når du synes at ud har fundet en ny spændende ret, er det en god idé at servere den for venner og/eller familie og få dem til at give feedback. Bruger du deres feedback fornuftigt, går der ikke længe før du brillerer i køkkenet.