Business

Hvert år søger tusindvis af håbefulde unge mennesker ind på deres drømmestudie, og tiden derefter siges at snøvle sig afsted.

Virksomhed

Monni

Adresse

Eli Christensensvej 53, 7430 Ikast

Telefon

81 40 51 25

E-mail

info@monni.dk

Webside

https://monni.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 27. september

Sådan bliver du helt klar til studiestart

Som regel går der omkring halvanden måned fra, at man søger, til man får svar på, om man er kommet ind på studiet eller ej, og i den tid kan man kun gå og håbe og slå tiden ihjel med noget, som man ved virker. At blive klar til studiestart kan dog være en uoverskuelig opgave, da der faktisk er mange ting, som man skal have styr på. Er du i tvivl om, hvordan du kan blive 100 % klar til studiestart, så kan du få gode råd til det herunder.

Sørg for at skabe et overblik over alt det du skal have fat i, inden studiet begynder

Når man starter på et nyt studie, så er der mange ting, man skal have fat i. Det kan være besværligt at finde ud af, hvad man præcist står og mangler, og det er derfor en fordel, hvis man sørger for at skabe et overblik over det, man mangler, så man hurtigt og nemt kan krydse indkøbslisten af, efterhånden som man får styr på det hele. Eksempelvis skal man sørge for at have købt alle de nødvendige bøger, som studiet kan kræve, og har man ikke en ordentlig taske at have bøgerne i, skal man også have fat i sådan en. Derudover kan det også være en god idé at overveje, om man skal have fat i en ny bærbar computer. De fleste ting foregår nu elektronisk og ved brug af nettet, og det er derfor vigtigt, at man har en computer, som kan følge med. Den skal eksempelvis have et godt batteri, så man ikke er afhængig af, konstant at skulle være tæt på en stikkontakt, mens det også er vigtigt, at den har meget hukommelse, så man kan skrive store opgaver uden at ende i pladsmangel. Synes man, at det hele kan ende med at blive en dyr fornøjelse, kan man eventuelt finde et studiejob.

Arbejde under studiet

Som studerende kan man godt føle, at det er svært at få pengene til at række, og er man udeboende, vil man især kunne mærke, når man nærmer sig slutningen af måneden. Det kan derfor være en fordel at have et studiejob, så man har en ekstra indtægt udover SU. Man skal dog huske på, at man stadig skal have sit hovedfokus på studiet, og det er derfor vigtigt, at man ikke bruger al sin energi på at arbejde i sin fritid. Studiet er i sig selv en investering i din fremtid, og du bør derfor også overveje, hvor meget du har behov for at arbejde i forhold til, hvor meget tid du skal bruge på lektier, forelæsninger og lignende. Inden du begynder at arbejde, bør du dog undersøge reglerne omkring studiejob og SU, så du ikke ender med at skulle betale noget af din SU tilbage.

Undersøg de forskellige transportmuligheder til og fra studiet

Det er en rigtig god idé at anskaffe sig en god cykel, så man kan undgå at betale billetter til alle former for offentlig transport. Er du dog afhængig af offentlig transport, er der nogle ting, som du skal være opmærksom på. Det er nemlig muligt at bestille et studierejsekort, som gør det muligt at rejse frit mellem dit studiested og din bopæl. Der er dog nogle krav, du skal opfylde for at kunne få et studierejsekort. Har du din egen bil, og vil du gerne bruge denne som transport mellem din bopæl og dit studiested, kan du søge om at få kørepenge – her er der dog også nogle krav, som du skal opfylde. En anden god mulighed for at få omkostningerne forbundet med kørsel til og fra skole er at fylde bilen op og dele benzintaksten med de andre medstuderende.

Benyt dit studiekort når det er muligt

I Danmark er der mange steder, hvor de tilbyder studierabat. Der er mange studerende, der glemmer, at de faktisk kan spare en del penge ved at bruge deres studiekort. Man kan blandt andet få rabatterne ved frisører, restauranter, sko- og tøjforretninger og andet, som ellers hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Har du dog svært ved at få pengene til at række alligevel, så kan du låne penge til at få økonomien på rette spor igen.